3DS-räiskintäpeli vedettiin Nintendon latauskaupasta tietoturvalöydöksen siivittämänä

3DS-räikinstäpeli Ironfallia ei toistaiseksi voi ladata Nintendon eShop-kauppapaikalta. Syynä lienee hiljattain löytynyt peliä koskeva tietoturva-aukko.

15.8.2015 04:50

Ilmaiseksi ladattavissa ja pelattavissa ollut 3DS-räiskintäpeli Ironfall Invasion on vedetty toistaiseksi pois jakelusta Nintendon eShop-kauppapaikalta. Nintendo on vahvistanut asian virallisella eurooppalaisella Twitter-tilillään antamatta kuitenkaan minkäänlaista perustelua toimenpiteelle.

Syytä pelin katoamiselle ei erityisen raskaasti tarvinne tällä kertaa kuitenkaan miettiä. Aiemmin heinä-elokuun vaihteessa hakkeri Jordan ”Smealum” Rabet esitteli julkisesti nimittäin Ironfallista löytynyttä tietoturva-aukkoa, joka näyttää mahdollistavan kotikutoisten homebrew-ohjelmien ajamisen 3DS:llä. Smealumin löydöstä on kutsuttu ”Ironhaxiksi”, mutta toiseksi hän ei ole vielä kertonut julkisesti, miten se käytännössä toimii.

Ironhaxin saavuttua julkisuuteen ovat Ironfallin latausluvut eShopissa nousseet pelin kehittäneen VdDevin mukaan tuhansilla latauksilla. Tiedossa ei tällä hetkellä kuitenkaan ole, onko tämä näkynyt miten Ironfallin maksullisen sisällön myynnissä.

Ironfallin kadottua eShopista Smealum on päätynyt pahoitelemaan Twitterissä pelin kohtaloa. Hän on samalla ilmaissut toivovansa, että sen kehittäjät löytävät vielä keinon korjata pelin, jotta he voisivat saada sen pian takaisin saataville.

Ironhax ei ole ensimmäinen Smealumin löydös, joka on mahdollistanut homebrew-ohjelmistojen käytön 3DS:llä. Toinen hänen tunnettu työnsä on ”Ninjhax”, joka käyttää hyödyksi Cubic Ninja -peliä. Kyseistä peliä ei ole enää saatavilla digitaalisesti eShopista, mutta sen harvat fyysiset versiot menivät kuin kuumille kiville löydöksen myötä.

Eurogamer-sivuston viimevuotisen haastattelun Smealumin 3DS-töistä voi lukaista tästä

Nyt viimeisimpänä Smealum on kehoittanut Twitter-tilillään 3DS:n homebrew-ohjelmistoista kiinnostuneita lataamaan ilmaiseksi konsolin YouTube-sovelluksen eShopista. Yksityiskohtia sovelluksen mahdollisista käyttötarkoituksista ei ole kerrottu.

Lähde: Nintendo of Europe, Eurogamer, Smealum (Twitter), VdDev (Twitter)

Lisää luettavaa