2K Sports palaa jenkkifutiksen pariin virallisella NFL-lisenssillä – EA yhä ainut ”simulaatiopelien” kehittäjä

2K Sports palaa amerikkalaisen jalkapallon pariin, vaikkakaan ei samoissa lähtökuopissa EA:n kanssa.

10.3.2020 21:52

EA Sportsin Madden-sarjaa vastaan aikoinaan kovilla paukuilla kampoihin laittanut 2K Sports on palaamassa amerikkalaisen jalkapallon maailmaan. Peliyhtiö ilmoittaa, että se on solminut yhteistyösopimuksen lajin ammattiliiga NFL:n kanssa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2004.

Tarkempia tietoja tulevista yksittäisistä peleistä ja niiden kehittäjistä on määrä kertoa myöhemmin. Ensimmäistä voidaan odottaa ulos kuitenkin jo vuoden 2021 aikana.

Keskeisenä yksityiskohtana 2K:n ja NFL:n välisessä sopimuksessa huomioidaan, että se kattaa nimenomaan simulaatioiden ulkopuolelle lukeutuvat pelikokemukset. Electronic Arts julkaisikin heti 2K:n ilmoituksen rinnalla oman lyhyen tiedotteensa, jossa se kertoo olevansa Madden-sarjansa kanssa yhä ainut virallinen NFL:n lisenssia kantava simulaatiopelien julkaisija. Aivan tismalleen identtistä paikkaa 2K:n uusien tuotoksia ei pitäisi siis markkinoilla täyttää.

– Olemme innoissamme, että teemme taas bisnestä NFL:n kanssa kumppanuudella, joka kattaa vielä useita hauskuuteen, lähestyttävyyteen ja sosiaaliseen kokemukseen keskittyviä videopelejä. On jännittävää tuoda 2K:n palkittu urheilupeliosaaminen yhteen NFL:n maailman luokan viihde- ja urheiluorganisaation statuksen kanssa, 2K Games johtaja David Ismailer hehkuttaa.

Vuosina 1999-2004 pyörinyt 2K Sportsin oma NFL 2K -urheilusarja oli aikanaan arvostettu nimi, jota pidettiin tuolloin monesti myös EA:n vastaavia pelejä parempina tuotoksina. EA herättikin runsaasti huomiota joulukuussa 2004, kun se ilmoitti hankkineensa itselleen yksinoikeuden NFL-pelilisenssistä ja käytännössä osti siis 2K:n sarjan ulos markkinoilta. Viimeiset vuodet 2K on dominoinut yhä kuitenkin NBA-koripallopelien markkinoita. 2K teki aikoinaan esimerkiksi myös omaa lätkäpelisarja NHL 2K:ta.

Lähde: 2K Games, Electronic Arts

Lisää luettavaa