PlayStation 2:lta, alkuperäiseltä Xboxilta ja Gamecubelta 20 vuoden takaa tuttu toimintaroolipeli Baldur’s Gate: Dark Alliance on saatavilla virallisesti nyt myös pc:lle.

Julkaisu tapahtui pelin uuden kevyesti resoluutioiltaan ehostetun version merkeissä, joka näki päivänvalon aiemmin keväällä myös PS4:llä, Xbox Seriesillä ja Switchillä. Napattavissa se on niin Windows-, Mac- ja Linux-koneille noin 30 eurolla. Löytää sen voi Steamin, GOGin, Microsoft Storen kuin Epic Games Storenkin puolelta,

Snowblind Studiosin alun perin kehittämästä pelistä oltiin kaavailtu pc-versiota itseä asiassa jo 2000-luvun alussa. Julkaisija Interplay olikin valikoinut käännöstyötä varten tuolloin vielä kovin tuntemattoman puolalaispelitalo CD Projektin. Hanke ei kuitenkaan ehtinyt johtaa mihinkään konkreettiseen ennen kuin se päädyttiin jo peruuttamaan.

Uusinta peliä ei sovi sekoittaa kesällä ilmestyneeseen uuteen Dark Alliance -toimintateokseen.

Uusiojulkaisusta vastannut uudelleenelvytetty Interplay Entertainment antanut ymmärtää, että Baldur’s Gate: Dark Alliance 2 voisi saada sekin jonain päivänä vielä vastaavanlaisen käsittelyn. Konkreettista julkistusta sille ei ole haluttu kuitenkaan vielä antaa.

Lisää luettavaa