15-vuotias roolipeliklassikko Grandia II palaa ensi viikolla ehostuksien kera

Grandia II:n ehostettu pc-versio Grandia II Anniversary Edition julkaistaan Steamissa ja GOG.comissa ensi viikolla.

17.8.2015 22:36

Elokuun alussa täyteen 15 vuoden ikään yltänyt roolipeliklassikko Grandia II on saamassa ensi viikolla uuden version. 24. elokuuta sekä Steamiin että GOG.comiin myyntiin on saapumassa Grandia II Anniversary Edition, jonka myötä takavuosien roolipeliklassikko saadaan koettavaksi moderneille pc-koneille.

Anniversary Edition pohjautuu Grandia II:n alkuperäiseen Dreamcast-versioon päivittäen pelin grafiikat tällä aiempaa terävämpään kuosiin. Aiemmasta poiketen peliä päästään lännessä pelaamaan nyt myös sekä japanilaisen ääninäyttelyn että kokonaan uuden vaikeustason kera.

Hintaa Anniversary Editionille on kertymässä noin 20 euroa. Julkaisunsa alla sitä tullaan tosin myymään 25 prosentin alennuksella.

Jo ennen Anniversary Editionin saapumista Grandia II on kertaalleen ehtinyt saamaan yhden varhaisen pc-version vuonna 2002, minkä ohella se käännettiin samoihin aikoihin myös PlayStation 2:lle. Pelisarja sai myöhemmin jatkoa vielä sekä Grandia Xtremen että myös Grandia III:n muodossa, mutta kyseisistä peleistä kumpikaan ei koskaan saapunut Eurooppaan asti. Nähtäväksi jääkin nyt, onko GungHo miten kiinnostunut julkaisemaan kyseisistä peleistä myös omat Anniversary-versionsa. Ainakin vielä yhtiön viime huhtikuussa järjestämässä verkkokyselyssä pelaajat ilmoittivat innokkaasti haluavansa nähdä vanhojen Grandia-pelien tekevän paluun.

Lähde: GameSpot

Lisää luettavaa