15 minuuttia Tylypahkan saloja – tässä ensimmäinen kunnon silmäys Hogwarts Legacy -pelikuvaan

Luvassa niin oppitunteja, käytävien haravointeja kuin maagista turpaanvetoakin.

18.3.2022 08:30

Tylypahka-seikkailu Hogwarts Legends on esittäytynyt ensimmäistä kertaa isommin pelikuvan merkeissä. Osana Sonyn viimeisintä State of Play -esitystä peliin saatiin noin 15 minuutin pituinen yleisesittely, joka käy läpi runsain mitoin asioita, joita 1800-luvun lopulle sijoittuvalta taikaseikkailulta voi odottaa.

Peli käynnistyy tietenkin hahmonluonnilla, johon kuuluu osaksi myös sankarin lajittelu yhteen Tylypahkan neljästä kuuluisasta tuvasta. Pelin sankari on taikamaailmassa siinä mielessä poikkeuksellinen tapaus, että tämä aloittaa Tylypahkassa vasta viidesluokkalaisena ja joutuu näin erilaisin keinoin kuromaan opinnoissaan kiinni muita opiskelutovereitaan. Pientä apua tähän tarjoavat päähenkilön erikoistaidot, sillä poikkeuksellisesti pelaajan hahmo pystyy aistimaan ja hyödyntämääm muinaista taikuutta, joka ei ole täysin arkipäiväinen asia edes velhoille ja noidille.

Pelaaminen koostuu tietysti oppitunneilla käymisestä, Tylypahkan käytävien ja lähiseutujen tutkimisesta niin kuin myös sosiaalisesta vuorovaikuttamisesta muiden matkan varrella pelaajaa tukevien opiskelijoiden kanssa. Jo Tylypahkan arkisempienkin kohteiden luvataan pitävän sisällään erilaisia yllätyksiä, pulmia ja sivutehtäviä, mutta ajan mittaan seikkailu vie pelaajat koettelemaan taitojaan myös esteillä kyllästetyissä luolastoissa, ja toki taistelu on isossa osassa pelaamista sekin. Kamppailussa hyödykseen joutuu käyttämään tietysti monenlaisia loitsuja, kirouksia ja lumouksia, mutta apua on tarjolla myös taikajuomista, kasveista kuin tietysti kokemuksen kautta päivitettävistä kyvyistä.

Tiukempia tilanteita varten pelihahmoa pääsee varustamaan tarvehuoneessa, jossa tarjolla on myös mahdollisuus oman letkeän mökkiseudun rakentamista ja muokkaamista. Matkassa auttaa myös esimerkiksi Tylyahossa harrastettava shoppailu.

Kokonaisuudessaan State of Play -esittely on katsottavissa alta.

Avalanche Softwaren kehittämä Hogwarts Legacy on määrä julkaista PlayStation 5:lle, Xbox Seriesille, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle sekä pc:lle loppuvuodesta 2022.

Lisää luettavaa