007-kehittäjä kellahti yli 20 vuoden toiminnan jälkeen

Bond-kehittäjänä mainetta aika ajoin niittänyt Eurocom on joutunut irtisanomaan viimeisetkin työntekijänsä ja lopettanut toimintansa.

24.8.2016 09:35

Itsenäinen brittiläisyhtiö Eurocom on talousjamansa myötä päätynyt Englannin lain mukaiseen yrityssaneeraukseen. Tapahtuman seurauksena yhtiö on joutunut irtisanomaan kaikki työntekijänsä ja näin myös lopettamaan toimintansa.

Vuonna 1988 perustettu pelitalo irtisanoi kaksi viikkoa sitten valtaosan työntekijöistään. Jäljelle jäi vain 42 ihmistä, joiden voimin Eurocomin oli tarkoitus lähteä keskittymään mobiilipeleihin.

Eurogamerin saaman tiedotteen mukaan Eurocomille teki hallaa erityisesti pc- ja konsolipelien laskenut kysyntä, mikä supisti työtarjontaa. Yhtiö on saanut vastaansa myös kovaa kilpailua kehittäjiltä, jotka pystyvät toimimaan halvemmalla sijaintinsa ansiosta.

Eurocom muistetaan tällä hetkellä erityisesti 007-peleistään. Se kehitti muun muassa Wiin Goldeneye 007 -pelin sekä lytätyn 007 Legendsin. Vuosien varrella se työsti myös monia muitakin linsessipelejä ja hoiti useita erilaisia konsolikäännöksiä.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa