Worms: Ultimate Mayhem

Wormsin tuominen 3d-maailmaan ei ollut maailman paras veto. Team17 kehitti edellisen sukupolven laitteille kaksi kolmiulotteista Worms-peliä, Worms 3D:n sekä Worms 4: Mayhemin.

6.2.2012 23:45

Hinta: 1200 MS-pistettä Koko: 832 Mt

Wormsin tuominen 3d-maailmaan ei ollut maailman paras veto. Team17 kehitti edellisen sukupolven laitteille kaksi kolmiulotteista Worms-peliä, Worms 3D:n sekä Worms 4: Mayhemin. Nyt nämä pelit pakataan yhteen pakettiin ja tuodaan ladattavaksi Xbox 360:lle. Worms: Ultimate Mayhem sisältää kaiken Worms 3D:n ja Worms 4: Mayhemin sisällön.

Vaikka muun muassa kameran toimivuutta onkin paranneltu ja grafiikka on terävämpää teräväpiirtonäyttöjen myötä, Worms kolmiulotteisena ei vain ole kovin mukavaa pelattavaa. Pelin yksinpelitehtävät vielä läiskii läpi achievementien toivossa, mutta varsinaista pelaamisen iloa ei oikein koskaan löydy.

Wormsin koukuttavuus on ollut tähtäämisen, heittämisen sekä asearsenaalin täydellisessä hallinnassa. Kolmiulotteisena tätä yksinkertaista viehätystä ei vain löydy. Toki madot ovat söpöjä ja kentät upeita, mutta samalla pelin luonne on muuttunut täysin erilaiseksi.

Kolmiulotteisuus vaatii myös rutkasti enemmän vääntöä koneelta. Tämän takia monesta Wormsin kulmakivestä on jouduttu luopumaan. Kenttien korkeuserot eivät ole kovin mahtavia, eivätkä ympäristöt hajoa yhtä tyydyttävästi kuin kaksiulotteisissa peleissä.

Vanhoille Worms-veteraaneille, kuten minulle, tuottaa hetken verran iloa nähdä kaikki ne aseet, räjähdykset ja maailmat kolmiulotteisina, mutta siihen se melkein sitten jääkin. Ninjaköyden, rakettirepun tai ihan perinteisen singon käyttäminen ei yksinkertaisesti ole kolmiulotteisena tyydyttävää. Worms on suunniteltu sivulta kuvatuksi kokemukseksi, joten sellaisena se kuuluu pelatakin. Suosittelen Worms HD:n sekä Worms 2: Armageddonin lataamista Live Arcadesta – Ultimate Mayhem kannattaa jättää omaan arvoonsa.

5/10
Lisää luettavaa