Worms Rumble

Pelaaja-lehden sivuilla nähty Worms Rumble -arvostelu on nyt kaikkien luettavissa Pelaaja.fissä.

4.5.2021 12:09

Worms Rumble -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden tammikuun 2021 numerossa 218. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Irti ajan kahleista

Ysäriklassikko Worms oli aikoinaan bilepelien herra ja hidalgo, jota nakutettiin suu vaahdossa joko kerääntyneenä saman ruudun äärelle, illasta aamuun venyneissä lähiverkkoistunnoissa tai modeemiyhteyksien siivillä valtionrajojen yli. Vuoropohjaisessa pelissä raskaasti aseistautuneet lierot pyrkivät putsaamaan kilpakumppanit yksi kerrallaan tulivoiman alla palasiksi murenevilta pelikentiltä. Wormsille on sittemmin julkaistu tuhoton tukku vaihtelevan tasoisia jatko-osia.

Worms Rumble on ensisilmäyksellä hämmentävä ja järkyttävä uudistus tuttuun kaavaan, sillä se siirtää matojen väkivaltaiset koettelemukset vuoropohjaisesta ja fysiikan lakeja tapailevasta asemasodasta reaaliaikaiseksi reaktioräiskinnäksi. Sitäkin hämmentävämpää on kuitenkin se, kuinka hyvin ratkaisu on saatu istutettua repimättä edeltäjien perimää riekaleiksi.

Worms Rumble -arvostelu

Worms Rumble on ytimeltään vanhan liiton kahden liikeradan räiskintää. Väkivallan välikappaleista riippuen pelaaja ohjastaa joko vasemmalla tatilla tai näppäimistöllä madon liikehdintää ja oikealla tatilla tai hiirellä tähtäintä. Kahdella alustalla koeajetun pelin nopeasta ja tarkkuutta vaativasta luonteesta johtuen ohjaus tuntui pc:llä jonkin verran PS4:ää luontevammalta, mutta ohjaus tottelee käskyjä sutjakkaasti alustasta riippumatta.

Napakka ohjausmalli tulee tarpeeseen, sillä Worms Rumble on perusluonteeltaan kaoottinen, kakofoninen ja kiihkeä kokemus. Matoa kaatuu kuin heinää, kaikkiin ilmansuuntiin venyvillä kentillä lentää jos jonkinlaista kuoleman kylväjää luodeista ohjuksiin, ja räjähdysten ilotulitus on lähes tauotonta. Kentiltä poimittavan aseistuksen oivaltava käyttö, liikekannalla pysyminen ja tietysti tarkka tähtäys ovat avaimet onneen.

Tiheiksi neljän tuulen sokkeloiksi suunnitellut kentät ovat täynnä oikoteitä, salareittejä ja erilaisia mekaanisia lisäjippoja. Harmillisesti ja pelisarjalle uskottomasti kentät eivät tuhoudu millään tavalla ottelujen edetessä, mikä on huomattava miinus varsinkin pelisarjan veteraaneille. Toisaalta totta on sekin, että mikäli taistelut jättäisivät jälkensä rakennelmiin, matsien loppuhetket käytäisiin väistämättä savuavien raunioiden keskellä.

Worms Rumble -arvostelu

Pelimuotoja on tällä hetkellä vain kolme. Parhaimmillaan 32 matosen joukkorähinän muoto on joko klassinen kaikki vastaan kaikki, perinteinen battle royale yhdellä voittajalla tai joukkuepohjainen versio viimeksi mainitusta. Pelin kiihkeän luonteen huomioiden mukana olisi saanut olla runsaampi kattaus pelimuotoja, sillä nykyisellään Rumble-kokemus alkaa toistaa itseään nopeasti. Team 17 on luvannut päivittää Worms Rumblea säntillisesti – ja hyvä niin, sillä sisältöä on tarjolla laihanlaisesti.

Kummallista on myös se, että samaan pelin sisäiseen seurueeseen mahtuu kerrallaan vain kolme pelaajaa. Ratkaisu on toki siinä mielessä ymmärrettävä, että battle royale -joukkuemoodin tiimeihin mahtuu kerrallaan vain kolme matoa, mutta kaveriporukkamähinänä kannuksensa ansainneen pelin perillisen pitäisi ehdottomasti sisältää myös mahdollisuus täyttää vaikka ottelun koko rosteri tutulla porukalla.

En henkilökohtaisesti uskalla luvata palaavani Worms Rumblen kunnian kentille kovin usein, sillä vauhdikkaat ja värikylläiset taistelut alkavat ennen pitkää taantua tasapaksuksi kaaoksen ja kohkaamisen massaksi. Vauhdin ja vaaran äkkinälkää lääkitsevinä parin matsin kertalaakeina Worms Rumble tulee kuitenkin vilahtamaan ainakin tämän arvostelijan ruudulla tasaisin väliajoin.

6/10
KehittäjäTeam17
JulkaisijaTeam17
Pegi-ikärajatK-7
Lisää luettavaa