Snaken jalanjäljillä

Mike Bithell teki muutama vuosi takaperin Thomas Was Alonen, josta tuli ilahduttava indiehitti. Harvoin on neliöstä saatu niin sympaattista kuin tuossa pelissä.

Nyt Bithell palaa markkinoille Volumella, jonka voi helposti kiteyttää kolmeen sanaan: Metal Gear Light. Volumessa pelaajan tehtävänä on selviytyä yleensä lyhyistä ja joskus hieman pidemmistä sokkeloista niin, etteivät viholliset näe ruudulla ohjattavaa hahmoa. Mallia on selvästi otettu Metal Gear Solidin VR-tehtävistä, ja jopa graafinen tyyli on selvästi kunnianosoitus klassikolle.

Pelimekaniikka on yksinkertainen. Viholliset joko seisovat paikallaan tai kulkevat tiettyä reittiä edestakaisin. Olkanapeilla voi vetää hahmonsa seinää vasten niin, että viholliset harhailevat ohi ilman hajuakaan modernista Robin Hoodista. Pelialueelta löytyy erilaisia apuvälineitä, joiden avulla vihollisia saa harhautettua katsomaan poispäin sillä aikaa, kun pelaaja hiipii heidän ohitseen. Myös kaapissa voi piilotella. Vain pahvilaatikot puuttuvat.

Volume -arvostelu

”Myös kaapissa voi piilotella. Vain pahvilaatikot puuttuvat.”

volume

Ai miten niin moderni Robin Hood? No, Volumessa kerrotaan päähenkilö Locksleyn tarinaa siitä, miten valtaapitäviä vastaan voi taistella opettamalla sissisodankäynnin alkeita kansalle. Ideana on, että pelaajan laittaessa kapuloita sotakoneiston rattaisiin kansa innostuisi seuraamaan hänen esimerkkiään. Hieman kaukaa haettu tarina toimii yllättävän hyvin ottaen huomioon sen, että kaikki selitetään joko tyylillisesti hyvin Metal Gear -henkisten keskustelujen kautta tai alueilta löytyvien tarinantynkien avulla. Tarkkaavainen saa silti olla, sillä puheinformaatiota tulee pelin aikana sen verran paljon, että pariin kertaan höpinät menivät minulta ohi yrittäessäni ratkaista pelin pulmia.

Niin, ne pulmat. Volume on pulmapeli, jota ei ole pituudella pilattu. Kentät menevät alussa läpi melkoisen nopeasti. Taso nousee mukavasti pelin edetessä, ja pulmatkin monimutkaistuvat. Mikäli olet niitä pelaajia, joiden pinna katkeaa helposti uusintayrityksien takia, niin Volumessa homma on ratkaistu hienosti välitallennuspisteiden avulla. Liki jokaisen ruudulla olevan pulman ratkaisun jälkeen peli tallettaa tietyissä pisteissä etenemisen, joten kiinnijääminen vie pahimmillaan vain hieman taaksepäin. Pelissä on myös kenttäeditori, jonka avulla pelaajat voivat tehdä omia pulmiaan.

Volume on sympaattinen pikkupeli niin hyvässä kuin pahassakin. Hinnalla sitä ei tosiaankaan ole pilattu, joten pulmapelien ystävien kannattaa antaa sille mahdollisuus.

7/10

Volume on Metal Gear Light, niin hyvässä kuin pahassa.

Jarkko Fräntilä

7/10
KehittäjäMike Bithell
JulkaisijaMike Bithell
Pegi-ikärajatK-3
Lisää luettavaa