Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden heinä-elokuun tuplanumerossa 224. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Ei ihan niin äärimmäistä

Taistelupelien genre on ollut pidemmän aikaa elinvoimainen, joten on tuntunut väärältä, että sen pioneereihin kuuluva Virtua Fighter ei ole saanut huomiota omistajaltaan Segalta. Viimeisin täysin uusi pääosa on edelleen vuonna 2006 debytoinut Virtua Fighter 5, jonka viimeiseksi merkittäväksi variaatioksi näytti pitkään jääneen noin vuosikymmenen takainen Virtua Fighter 5 Final Showdown.

Elonmerkkejä on onneksi ilmassa. Vaikka uusi numeroitu Virtua Fighter elääkin vielä vain pelaajien unelmissa, Sega on palauttanut sarjan parrasvaloihin Virtua Fighter 5 Ultimate Showdownilla. PlayStation 4:lle julkaistu paketti ei ole suuri askel eteenpäin pelivanhukselle, mutta se muistuttaa myös, miksi Virtua Fighter ei ansaitse kadotusta historian uumeniin.

Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown -arvostelu

Ultimate Showdownin erikoisimmaksi kuriositeetiksi nousee sen tekninen pohja. Sen myötä Virtua Fighter 5 rakentuu uusiksi Yakuza-sarjasta tutulla Dragon Engine -pelimoottorilla ja päivittyy visuaalisesti lähemmäksi tämän päivän standardeja. Ehostus koskee sekä hahmoja että otteluareenoita, jotka ovat yhä uskollisia alkuperäisille luomuksille mutta piristyvät sopivasti pienestä Yakuza-mausteesta.

Muilta osin uudistukset ovat varovaisia. Sisältö on itse asiassa jopa karsitumpaa muutamiin aiempiin Virtua Fighter 5:n versioihin nähden. Pääpaino on selvästi verkkopelillä, kun taas yksinpelimahdollisuudet rajataan tarkasti Arcade-tilaan ja treenimoodiin. Kohdeyleisönä ovat selvästi olleet kilpailuhenkiset Virtua Fighter -veteraanit, mikä on ikävää, sillä genressä on tehty paljon töitä viime aikoina monipuolisempien ja lähestyttävämpien pelitilojen kanssa.

Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown -arvostelu

Pelattavuudeltaan Ultimate Showdown on edelleen sentään ihastuttavan lähestyttävä siihen nähden, millaisia teknisiä syvyyksiä se tarjoilee. Aloittelevakin pelaaja pystyy helposti oppimaan sulavia ja tehokkaita iskusarjoja ihan vain paria nappia takomalla. Tämän jälkeen kohtalaiseen menestykseen ja jännittäviin otteluihin riittääkin jo se, että hyökkäämisen ohella myös puolustamiseen löytyy malttia. Kokeneempien pelaajien käsissä järjestelmien taktiset nyanssit heräävät eloon kokemuksena, joka on kovin omanlainen sarjalle.

Tuoreena Virtua Fighter 5:n versiona Ultimate Showdown ei vie klassikkosarjaa uuteen jännittävään suuntaan, vaan se on pikemminkin pyrkimys nostaa sarja paremmin osaksi modernia pelinäkymää. Se ei ole sisällöltään kattavin Virtua Fighter 5, mutta toimiva ydinpelattavuus ja kevyesti paranneltu ulkoasu ovat riittävä peruste tuoda peli helposti taistelupelifanien saataville.

7/10
JulkaisijaSega
PeligenretTappelu
JulkaisualustatSony PlayStation 4
Pegi-ikärajatK-16
Pegi-merkinnätVäkivalta
Lisää luettavaa