Epäonnistunut lisenssipeli

Käsi pystyyn: kuka odotti uuden Michael Bay -rymistelyn ohessa julkaistun Transformers-pelin olevan hyvä? Ai ei kukaan? Yllätyspyllätys, peli on juuri sellaista huttua kuin odottaa sopikin.

Rise of the Dark Spark nitoo yhteen elokuvan tapahtumia High Moon Studiosin tekemien Transformers-pelien kanssa. Mikäli uusi leffa tai vanhat pelit eivät ole tuttuja, juonta on turha kovinkaan paljon seurailla. Eipä silläkään mitään väliä olisi, mikäli vain itse pelin toiminta olisi hyvää. Vaan ei ole.

Arvioversio saapui PS4-kopiona. Mikäli peli olisi lätkäisty televisioon päälle eikä kukaan tätä minulle olisi kertonut, olisin voinut kuvitella pelaavani PS3:n alkukauden pelejä. Aseita on erilaisia, ja niissä on onneksi jopa jonkin verran eroja. Myös suojia voi käyttää. Ne tulevatkin tarpeeseen, sillä oma robottini jumiutui muutamaan otteeseen seiniin ja ruudulla näkyviin esteisiin. Rytinää riittää.

Tallennuspaikkoja on kitsaasti, ja kun saman alueen joutuu pelaamaan uudelleen, tekisi mieli laskea ohjain pöydälle ja paeta ulkoilmaan. Aurinkokin siellä paistaa.

Ihan täysin surkea tuotos Rise of the Dark Spark ei ole. Se on kuitenkin todella huolimattomasti kasaan väännetty lisenssipeli. Sen kansipapereissa mainostetaan surkean näköistä Transformers-sarjakuvaa. Sitä itse pelikin on, pelkkä hutaistu osa markkinointikoneistoa.

Tämä on samaa sarjaa pari kuukautta sitten arvostellun surkean Spider-Man-yökötyksen kanssa. Vaikea tätä on suositella edes suurimmille Transformers-faneille.

2/10
KehittäjäEdge of Reality
JulkaisijaActivision
PeligenretToiminta
Pegi-ikärajatK-12
Pegi-merkinnätVäkivalta
Lisää luettavaa