Viihdemaailman iloja

Wii U:lle alun perin tehty Tokyo Mirage Sessions #FE on ehdottomasti yksi niitä pelejä, jotka ovat ansainneet uuden mahdollisuuden Switchillä. Fire Emblem– ja Shin Megami Tensei -sarjoja löyhästi yhdistävä rooliseikkailu on enemmän kepeä sivupeli kuin genrensä merkkiteos, mutta juuri tästä syystä sitä on erittäin virkistävää pelata varsinkin näin hiljaisempana aikana pelivuotta.

Switchille pelistä tehty uusi Encore-versio on alkuperäistä kokonaisuutta laajempi paketti. Lisäykset keskittyvät tarinan yhteydessä vähitellen laajenevaan uuteen luolastoon, joka auttaa sekä tuomaan lisäväriä hahmojen persoonallisuuteen että avaamaan käyttöön muutamia ylimääräisiä asuja ja kykyjä. Käytännössä puuhasteltavaa ja keräiltävää on siis entistäkin enemmän, mikä sopii hyvin Tokyo Mirage Sessionsin rennompaan luonteeseen. Mukaan on ujutettu myös Wii U -version lisäsisältönä alkujaan julkaistut tukiluolastot, jotka tarjoavat helpotetun keinon kehittää hahmojaan tarpeen mukaan.

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore -arvostelu

Muuten Tokyo Mirage Sessions on Switchillä hyvinkin ennallaan. Tämä ei ole yhtään huono asia, sillä sen jo aiemmin Wii U:lla kokeneena yllätyin, miten hyvin peruspeli veti jälleen mukaansa. Switchille se sopii itse asiassa jopa edellistä Nintendo-konsolia paremmin, sillä pelaaminen on luontevaa yhtä lailla isolla ruudulla ja kannettavassa muodossa.

Parasta Tokyo Mirage Sessionsissa on edelleen se, miten virtaviivaisesti se lähestyy japanilaista roolipelitoimintaa. Maagisilla voimilla varustetuista popidoleista kertova juoni ei turhaan kikkaile kerronnallaan, vaan luolastosta toiseen liikutaan hyvällä tahdilla. Niiden ulkopuolella ei käydä kuin lähinnä hankkimassa varusteita ja keräämässä sivutehtäviä, minkä jälkeen on taas aika palata hirviöiden vuoropohjaiseen kurmottamiseen.

Taisteleminen sujuu samoin nopeasti ja saa hyvää kannustinta pelin tavasta käsitellä hahmonkehitystä. Perinteisen tasonkeruun ohella sankarit oppivat uusia kykyjä erilaisia aseita käyttämällä. Liikkeitä piisaa moneen lähtöön, ja ne tuntuvat aina jollain tavalla hyödyllisiltä. Varusteiden ylläpitäminen on näin alati innostavaa, eikä taisteluja halua jättää väliin, vaikka siihen tarjotaan jatkuvasti mahdollisuuksia.

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore -arvostelu

Ylipäätään kamppailussa ja luolastojen tutkimisessa on hauskaa persoonallisuutta. Pelin popteeman mukaisesti taistelut on tehty muistuttamaan visuaalisesti yleisön ympäröimänä pidettäviä esityksiä, kun mekaanisesti mielenkiintoa pidetään yllä yhä varsin uniikilla ketjuhyökkäysjärjestelmällä. Kaikilla luolastoilla on vuorostaan aina oma pieni motiivinsa, mikä ilmenee kevyinä pulmina, jotka auttavat erottamaan alueiden tuntuman toisistaan.

On ilo huomata, ettei Tokyo Mirage Sessions #FE ole kadonnut Nintendon ja Atlusin arkistoihin. Jopa Wii U:n standardeilla se ei ollut koskaan mikään erityisen suuri peli, joten oli kaikkea muuta kuin varmaa, että yhtiöt antaisivat sille vielä mahdollisuuden löytää isomman yleisön. Rajoja se ei lähde rikkomaan vaan on enemmän osoitus siitä, miten arvokasta on hyvä ja tiivis pelisuunnittelu.

8/10
KehittäjäAtlus
JulkaisijaNintendo
PeligenretRoolipeli
JulkaisualustatNintendo Switch
Pegi-ikärajatK-12
Pegi-merkinnätKiroilu, Väkivalta
Lisää luettavaa