To the Moon

Sellainen on Steamin mahti, että sen etusivulle pääsy nostaa epäkaupallisimmankin indietuotannon parrasvaloihin.

9.10.2012 03:45

Pelin nimi: To the Moon
Pelityyppi: Seikkailu
Kehittäjä: Freebird Games
Julkaisija: indie
Julkaisualustat: Windows
Jakelumuoto: digitaalinen
Julkaisupäivä: myynnissä
Ikäsuositus: 12
Moninpeli: ei

Romanssi-Inceptionin uusi tuleminen

Sellainen on Steamin mahti, että sen etusivulle pääsy nostaa epäkaupallisimmankin indietuotannon parrasvaloihin. Tästä paras esimerkki on viime syksynä ilman fanfaareja julkaistu To the Moon, joka pääsi nyt Valven nettikauppaan.

To the Moon on kuin väkivallaton Inception, jossa muistia koplaavat tohtorit matkaavat kuolevan vanhuksen muistoihin. Elämäänsä pettyneen miehen viimeinen haave on muistaa kitkerän todellisuuden sijaan ura kuuhun menneenä astronauttina. Tohtorien on ensin porauduttava hänen mieleensä kuin sipuliin upoten kerros kerrokselta syvemmälle hyviin ja pahoihin muistoihin matkalla kohti lapsuutta.

Retroroolipeliltä näyttävä pikselitaideteos kertoo muun muassa rakkaudesta, katumuksesta ja henkisen poikkeavuuden kanssa elämisestä. Tunteisiin häpeämättä vetoava juoni väistää hiuksenhienosti siirappisuuden sudenkuopat tohtorikaksikon nyrpeän kyynisellä kommentoinnilla, ja noin neljän tunnin kokemukseen on saatu kiinnostavia käänteitä ja sellaista scifiä, jota peleissä ei koskaan viitsitä käsitellä.

Hyväksi peliksi tätä ei vain voi kutsua, sillä interaktiivisuutta on liikkumisen ja tylsien palikkatestien verran. Ehkä parempi nimitys olisi mediataide tai diginovelli. Pienimuotoinen peli saa ilmaa siipiensä alle taitavasti käytetystä musiikista. Jatkoakin on jo tulossa.

7/10
KehittäjäFreebird Games
Julkaisijaindie
PeligenretSeikkailu
JulkaisualustatMicrosoft Windows
Pegi-ikärajatK-12
Lisää luettavaa