The Walking Dead: No Man’s Land

Helsinkiläisstudion näkemys selviytymisestä epäkuolleiden keskellä on laadukas, vaikka ei omaperäisyydellä juhlikaan.

8.1.2016 11:37

The Walking Dead -televisiosarjan huikaiseva suosio on poikinut monenlaista oheistuotetta, joista tuoreen esimerkin tarjoaa No Man’s Land -mobiilipeli. Kotimaisen Next Gamesin tuotos paikkailee omaperäisyyden puutetta mainiosti brändiuskollisella ja ennen kaikkea hiotulla toteutuksella.

The Walking Dead: No Man’s Landissä pelaaja saa ohjattavakseen selviytyjäporukan, joka lyhyen pakoretken jälkeen pistää pystyyn oman leirinsä aina yhtä ihanaisen Darylin johdolla. Seikkailun edetessä tukikohtaa laajennetaan ja parannellaan, kunhan selviytymistaistelua käydään ensin X-Com-strategiasarjasta muistuttavissa vuoropohjaisissa tehtävissä.

Kolmen hengen tiimeihin voi värvätä taistelijoita kuudesta eri hahmoluokasta, jotka erikoistuvat joko lähitaisteluun tai ampuma-aseisiin. Pesismailalla viholliset saa lamaannutettua hetkeksi, kun taas oikeasta kulmasta käytettynä kivääri kaataa kerralla neljäkin kuollutta kävelijää. Tuliaseisiin turvautuminen tosin houkuttelee toisaalta paikalle lisää zombeja, joten pelkästään niihin ei aina kannata luottaa. Luotiliiveihin sonnustautuneiden epäkuolleiden kaltaiset vihollistyypit antavat pelaajalle lisää mietittävää.

”The Walking Deadin armottomasta linjasta lipsutaan sen verran, että vain harvoissa tehtävissä voi oikeasti menettää ihmisiä, jotka ovat muutenkin vain nimiä ruudulla.”

Näistä rakennusaineista saadaan aikaiseksi juuri riittävän syvällistä strategiaa, jotta se kantaa yleensä muutamia minuutteja kestävien tehtävien läpi. No Man’s Landin todellinen koukku piilee tukikohdan, hahmojen ja varusteiden kehittämisessä. Palkintomekanismit kilahtelevine kolikkoineen ja avattavine kirstuineen on suunniteltu free to play -pelille ominaisen koukuttaviksi.

Kuten tavallista niin kutsutuille ilmaispeleille, aika on selviytymistaistelussakin todellista valuuttaa. Odotusta voi nopeuttaa kuluttamalla kultaa, jota kertyy hiljalleen tehtävistä ja irtoaa euroilla verkkokaupasta. Alkuun pärjää helposti luottokorttia vinguttamattakin, mutta odotusajat kasvavat katalasti pelin edetessä. Selviytymispaketeista pyydettävät hinnat eivät kuitenkaan tunnu kohtuuttomilta.

Pelin ulosanti noudattelee uskollisesti sarjan henkeä teemamusiikkia myöten. Tarinallisesti se sivuaa hyvin kevyesti televisiosta tuttuja tapahtumia. The Walking Deadin armottomasta linjasta lipsutaan sen verran, että vain harvoissa tehtävissä voi oikeasti menettää ihmisiä, jotka ovat muutenkin vain nimiä ruudulla. Kokeneen kolmihenkisen tiimin kuoleminen kirpaisee syvältä, eikä virheliikkeitä voi ottaa uusiksi tallennuksilla kikkailemalla, joten näennäinen lepsuilu annettakoon anteeksi.

The Walking Dead: No Man’s Land tarjoaa ruhtinaallisesti pelattavaa, ja lisää tupsahtelee jaksoittain, vaikka selviytyminen toistaakin usein samaa tuttua kaavaa. Peli antaa varmasti enemmän Rick Grimesin ja kumppaneiden seikkailuja jännittäneille, mutta sen parissa viihtyminen ei missään nimessä vaadi sarjan katsomista.

8/10

Helsinkiläisstudion näkemys selviytymisestä epäkuolleiden keskellä on laadukas, vaikka ei omaperäisyydellä juhlikaan.

Paavo Niskala

8/10
KehittäjäNext Games
JulkaisijaNext Games
PeligenretStrategia
Pegi-ikärajatK-12
Pegi-merkinnätVäkivalta
Lisää luettavaa