Rakennusohjeiden vankina

Älä käynnistä The Lego Movie Videogamea, ennen kuin olet nähnyt Lego elokuvan. Oikeasti. Älä edes avaa pakettia, vaan suksi jo teatteriin. Tämä on vanhan koulukunnan lisenssipeli eli pelin muotoon puettu valtava juonipaljastus, jossa koko leffan juoni koetaan joko lainattuina videopätkinä tai pelattavassa muodossa.

Kohtalon ivaa on se, että TT Gamesin monessa pelissä hyväksi koettu Lego-kaava on vastakohta elokuvan viestille. Päähenkilö ja pelin päähahmo, aivoton rakennusmies Emmett, tippuu kuiluun ja löytää ennustuksien ihmepalikan, jota Valtias Bisneksen robottiarmeija jahtaa herkeämättä. Seikkailun ja armottoman räiskeen seassa viestinä on kuitenkin se, että kun ohjeiden mukaiset rakennelmat on tehty, legoista pitää rakentaa rohkeasti kaikenkokoisia ja -muotoisia virityksiä. Pelissä kuitenkin vain vedetään turpiin pahiksia ja painetaan nappia, jotta pelihahmot kasaisivat ennalta purkitettuja härveleitä. Emmettin päämääränä on vieläpä usein etsiä juuri ohjekirjasia, joiden kuvaamat esineet rakentuvat itsestään. Ole siinä sitten luovaa hulluutta käyttävä ”mestarirakentaja”. On kuin katselisi jonkun toisen leikkivän legoilla hehkuttaen samalla, kuinka hienoa on latoa 2 x 4 -tiiliä toistensa päälle.
 

Myönnän auliisti, että olen Lego-pelien fani. Sarjan viimeisimmät osat Lego Marvel Superheroes ja Lego Lord of the Rings olivat laatupelejä, joissa hupi syntyi aivan erilaisten universumien sopiessa niin hienosti humoristiseen Lego-muottiin. Batmanin ja robottipiraattien kaltaisten hahmojen sillisalaatissa ja erilaisten legosettien sekamelskassa ei ole samaa charmia. Tavallista lapsellisempi tunnelma painottuu myös siksi, että pulmat ovat hyvin yksinkertaisia ja kentät ovat täynnä simppeleitä minipelejä. Keräilyä ja salaisuuksia ei ole normaalin Lego-pelin vertaa.

The Lego Movie Videogame onkin selkeästi heikoin Lego-peli vähään aikaan, ja vaikka TT Games on hionut pelikaavansa lähes täydelliseksi viimeisen vuosikymmenen aikana, se kaava tuntuu nyt hieman väsyneeltä. Kaksinpeli on tietysti yhtä hauskaa kuin aina. Siinä missä suosittelen Lego Marvelia lähes kaikille supersankarifaneille, leffalegot kannattaa jättää nuorempien kasattaviksi.

6/10
KehittäjäTT Games
JulkaisijaWarner Bros.
PeligenretToiminta
Pegi-ikärajatK-7
Pegi-merkinnätVäkivalta
Lisää luettavaa