The Incredible Adventures of Van Helsing

Van Helsingin uskomattomat seikkailut tarjoavat naksuttelua ja heikkoa huumoria koko rahan edestä.

4.7.2013 12:47

Köyhän pelaajan Diabloa

Jo alkuvalikoista asti on selvää, mistä unkarilaiskehittäjä NeocoreGames on ammentanut innoituksensa viimeisimpään peliinsä. The Incredible Adventures of Van Helsing on ehtaa Diabloa, eikä se oikeastaan pieniä nyansseja lukuun ottamatta yritäkään olla mitään muuta. Käyttöliittymä, vihollisvariaatiot ja pelin tyyli vaikuttavat suoraan Diablo III:sta kammetulta, mikä tuntuu härskiltä, mutta tarjoaa ainakin tarttumapintaa lajityypin ystäville.

The Incredible Adventures of Van Helsing on siis varsin suoraviivainen toimintaroolipeli. Esimerkiksi Diablosta poiketen tarjolla ei ole valittavia hahmoluokkia, vaan pelihahmo on Bram Stokerin Draculasta tutun vampyyrinmetsästäjä Abraham Van Helsingin poika, joka taipuu niin lähitaisteluun kuin loitsintaankin. Tarjolla on reilusti mahdollisuuksia maksimoida hahmon ominaisuuksia numeroita pyörittämällä, vaikka pelissä pärjääminen ei olekaan optimoinnista kiinni.

Pelillisesti päähahmon seikkailut eivät ole nimestä huolimatta erityisen ihmeellisiä. Etenkin ensimmäiset pelitunnit ovat tylsää puurtamista ja naksuttelua, jonka jälkeen luvassa on lisää puurtamista ja naksuttelua monipuolisemmalla kykyvalikoimalla. Keskivaiheilla tarjolle tulee selittämätön tornipuolustustehtävä, joka tuo hetkellistä vaihtelua, mutta jää toteutukseltaan puolivillaiseksi.

Toimintanaksuttelu on toteutettu kyllä toimivasti, mutta pelaaminen tuntui kautta linjan tylsältä. Vaikeammat tasotkaan eivät tuntuneet erityisen haastavilta, sillä oikeilla kykyvalinnoilla kuolemaa pystyi välttelemään helposti. Rahaa, josta on iloa lähinnä uusien kykyjen avaamisessa ja kykyvalintojen resetoimisessa, on yllin kyllin melkeinpä alkumetreiltä alkaen.

Hahmon kykyjen kehittämisen lisäksi pelin keskiössä on lajityypille ominaisesti varustuksen kartuttaminen. Toinen toistaan paremmilla ominaisuuksilla varustettua kenkää ja hattua tippuu tämän tästä mörköjen taskuista, mutta varusteet ovat äärimmäisen persoonattomia. Pistoolit ovat pistooleja ja miekat miekkoja, ja yleensä pienet ominaisuuserot ovat ainoa erottava tekijä toisinaan identtisesti nimettyjen varusteiden välillä.

Vaikka lajityypin mestareilta ammentaminen on viisas valinta, kaipaisi The Incredible Adventures of Van Helsing jotain, joka erottaisi sen edukseen kilpailijoistaan. Nyt sitä erottaa Diablo III:sta lähinnä steampunkahtava teema, kehno huumori ja reilusti kömpelömpi toteutus. Viidentoista euron hinta puhuu The Incredible Adventures of Van Helsingin puolesta, mutta pelinä se on vain vaivoin keskinkertaista parempi.

6/10
KehittäjäNeocoreGames
JulkaisijaNeocoreGames
Lisää luettavaa