The Elder Scrolls Online: Blackwood

Pelaaja-lehden sivuilla nähty The Elder Scrolls Online: Blackwood -arvostelu on nyt kaikkien luettavissa Pelaaja.fissä.

14.9.2021 07:02

The Elder Scrolls Online: Blackwood -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden heinä-elokuun tuplanumerossa 224. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Ohuelti Oblivionia

The Elder Scrolls Online: Blackwood on pelin viides kokomittainen laajennuspaketti, joka vie pelaajat The Elder Scrolls IV: Oblivionista tuttuihin maisemiin. Se tuo The Elder Scrolls Onlineen uuden Blackwoodin pelialueen uusien tehtäväketjujen kera. Laajennuksen tarina on osa aikaisemmin aloitettua Gates of Oblivion -seikkailua, jossa pelaajat saavat vastaansa tutun daedra-prinssi Mehrunes Dagonin.

Tarina lähtee liikkeelle keisarillisen neuvoston entisten jäsenten murhista, joiden jäljet viittaavat salaperäiseen Dark Brotherhoodiin. Pintaa syvemmältä paljastuu kuitenkin synkempi ja suurempi salaisuus. Maailmojen väliseen kohtaamiseen huipentuva tarinaketju sisältää useamman tunnin edestä taisteluita ja dialogia. Salamurhia, mysteerejä ja voimakkaiden ”aseiden” jäljitystä käsittelevä juoni on kiinnostava, mutta esitystapa jättää kylmäksi. The Elder Scrolls Onlinen nimekkäät ääninäyttelijät tekevät jälleen hienoa työtä, mutta tarinaa kuljetetaan silti eteenpäin lähinnä paikallaan seisoskelevien hahmojen ja dialogiruutujen kautta.

The Elder Scrolls Online: Blackwood -arvostelu

Varsinaiset tehtävät on veistetty tutusta puusta. Dialogien välillä juostaan ympäri maita taistelemassa vihollisia vastaan. Osa sivutehtävistä yrittää vähän irrotella, mutta pelimoottori ei vain anna periksi moiselle. Käytännössä kaikki tehtävät tiivistyvät E-näppäimen painamiseen määrätyssä paikassa. Ja kun taistelut ovat edelleen täysin tunnottomia, on tehtävien suorittaminen läpeensä puuduttavaa puuhaa.

Blackwoodin uudet pelialueet jättävät myös toivomisen varaa. Synkeitä metsiä ja soita sisältävä pääalue on pitkälti persoonaton ja tylsä, mukaan luettuna varsin tutuksi tuleva Leyawiinin kaupunki. Pelimaailmasta löytyvät Oblivion-portaalit vievät sentään kiinnostavammille maille, mutta pääosa laajennuksen ajasta vietetään liian tutunnäköisiä maisemia tuijotellen. Asiaa ei auta seitsemän vuoden ikäisen The Elder Scrolls Onlinen vanhentunut teknologia, joka saa pelin näyttämään todella aikansa eläneeltä.

The Elder Scrolls Online: Blackwood -arvostelu

Laajennuksen kiinnostavin pelillinen uudistus on uusi kumppanijärjestelmä, joka tuo The Elder Scrolls -roolipelisarjasta tutut tekoälyhahmot pelaajien tueksi myös massiivimoninpeliin. Blackwoodin reuna-alueilta löytyvät kaksi kumppanihahmoa, Mirri ja Bastian, avautuvat pelitovereiksi niiden antaman tehtävän suorittamisen jälkeen. Kumppanit, joista vain toinen voi olla kerrallaan aktiivisena, tukevat pelaajaa haastavamman sisällön suorittamisessa, mutta ne eivät korvaa muita pelaajia esimerkiksi ryhmätehtävissä.

Kumppanit on toteutettu alkeellisesti. Hahmot keräävät pelaajan rinnalla kokemusta ja uusia kykyjä, joiden lisäksi niille voi antaa erikseen kumppanikäyttöön määriteltyjä varusteita. Mirri ja Bastian reagoivat pelaajan tekemisiin, ja riittävän hyvän kumppanisuhteen saavuttaminen avaa uusia tehtäviä ja erityisvarusteita. Kumppanit eivät juuri hyödynnä pelin taistelumekanismeja, vaan ne tapaavat seisoskella paikallaan ja vain hyökätä vihollisten kimppuun aseillaan ja kyvyillään. Tiukemmissa taisteluissa toverit makaavatkin useimmiten tantereella päihitettyinä. Periaatteessa kumppanijärjestelmä on tervetullut lisäys, mutta se kaipaa selvästi lihaa luidensa ympärille – ehkä sitten tulevissa päivityksissä.

Blackwood-laajennuksessa on paperilla mittavasti sisältöä, mutta toteutus jättää paljon toivomisen varaa. On vaikea kuvitella, että halvimmillaan 40 euron hintainen laajennus tarjoaisi riittävästi vastinetta rahalle edes kovimmille faneille

5/10
PeligenretRoolipeli
Pegi-ikärajatK-18
Lisää luettavaa