Kommandonorsuna luoksesi pompin

Japanilainen pelitalo Game Freak tunnetaan nykyisin lähinnä Pokémon-roolipelien kehittäjänä, mutta aina silloin tällöin sekin kykenee yllättämään yleisönsä. Yhdessä Segan kanssa studio on saanut ulos nyt tasoloikkaseikkailu Tembo the Badass Elephantin, joka on ensimmäinen Game Freakin peli yli 15 vuoteen, jota se ei ole kehittänyt Nintendon alustoille.

Kokemuksena Tembo the Badass Elephant on kuin Rolo to the Rescuen ja Sonic the Hedgehogin kauan kadoksissa ollut äpärälapsi. Maapähkinöille person kommandonorsun tähdittämä seikkailu ei karsasta vauhdikasta toimintaa, vaan merkittävä osa pelaamisesta on päähenkilöllä ryntäilyä läpi suurien vihollismassojen samalla erilaisia ansoja väistellen. Pelin pelattavuus ei saavuta missään vaiheessa erityisen monimutkaisia sfäärejä, mutta Tembon tapa murskata tieltään tämän tästä niin taloja kuin tankkejakin tuntuu kaikessa tuhovoimaisuudessaan usein hyvin tyydyttävältä. Onkin suorastaan osuvaa, että juuri Sega on päätynyt pelin julkaisijaksi, sillä Tembo olisi ollut asenteensa osalta kuin kotonaan vanhalla kunnon Mega Drive -konsolilla.

”Onkin suorastaan osuvaa, että juuri Sega on päätynyt pelin julkaisijaksi, sillä Tembo olisi ollut asenteensa osalta kuin kotonaan vanhalla kunnon Mega Drive -konsolilla.”

Aivan täysin tasapainoinen kokemus Tembo ei kuitenkaan ikävä kyllä ole. Silloin tällöin peli hidastuu tarjoamaan hieman tarkempia tasoloikkakohtauksia, jolloin kommandonorsun ohjastaminen ei olekaan enää erityisen tyydyttävää. Tembon normaalin kävelyvauhdin ero tämän ryntäysnopeuteen on sen verran merkittävä, että pelin hitaammat osuudet tuntuvat usein hyvin verkkaisilta, eivätkä Tembon kovin leijuvat hypyt myöskään paranna tilannetta.

Mitenkään erityisen täyteläinenkään Tembo the Badass Elephant ei pelinä oikein ole. Pelin tarina on läpäistävissä reippaasti alle viidessä tunnissa, eikä kenttien salaisuuksienkaan löytämisessä mene juuri sitä kauempaa. Salaisuuksien etsintään ei edes suuremmin rohkaista, sillä niiden löytämisestä palkitaan lähinnä vain saavutuksilla.

Tembo the Badass Elephantin olemassaolo tekee minut iloiseksi. Se on ulkoisesti ja ideatasolla erittäin sympaattinen kokemus, jollaisia näkisin mieluusti maailmassa enemmänkin. Niin hauskaa kuin minulla pelin parissa olikin, koin silti vasta raapaisseeni sen potentiaalin pintaa, kun kokemus olikin jo ohi. Aika Tembon parissa ei siis käy helposti pitkäksi, mutta se ei onnistu jättämään jälkeensä myöskään erityisen mieleenpainuvaa tunnetta hyvistä lähtökohdistaan huolimatta.

6/10

Norsutkin voivat olla sankareita, vaikkakin välillä hieman epätasapainoisia sellaisia. 

Panu Saarenoja

6/10
KehittäjäGame Freak
JulkaisijaSega
PeligenretTasohyppely
Pegi-ikärajatK-12
Pegi-merkinnätKiroilu, Väkivalta
Lisää luettavaa