Massiiviyksinpeli

Sword Art Online: Hollow Fragment on erikoinen tuttavuus. Pelin nimi antaa helposti ymmärtää, että kyseessä olisi jälleen yksi keskinkertainen Aasiasta länteen eksynyt massiiviroolipeli. Sellaiselta se totta puhuen myös näyttää, kun pelikuvaa silmäilee ensimmäistä kertaa. Oikeasti kyseessä on kuitenkin ensisijaisesti yksinpelattava japanilainen roolipeli. Se nyt vain sattuu pohjautumaan japanilaiseen anime- ja kevytromaanisarjaan, joka kertoo massiiviroolipelaamisesta.

Jo heti kättelyssä onkin syytä varoittaa, että mikäli Sword Art Online ei ole ilmiönä tuttu, on Hollow Fragment hankala peli päästä sisään. Se sisältää kyllä kasoittain tehtävää ja nähtävää innokkaille pelaajille, mutta tietynlainen innostus sarjaa kohtaan on silti käytännössä edellytys. Peli ei juuri tutustuta pelaajiaan erikoiseen universumiinsa, vaan se päinvastoin pudottaa heidät välittömästi täysin keskelle animesarjan tapahtumia.

Hollow Fragment on toki sellaisenaan muutenkin erittäin hiomaton timantti. Se kyllä esittelee pelaajilleen joukon mielenkiintoisia ideoita, mutta niitä ei oikein ole suunniteltu loppuun asti. Vuoropohjaisuutta ja toiminnallisuutta yhdistävät pelin taistelut antavat pelaajille esimerkiksi kivasti varaa vaikuttaa hahmonsa iskuihin ja liikkumiseen, mutta pidemmän päälle tempoltaan löysä järjestelmä käy lähinnä turhauttavaksi – siinä missä muutkin osat pelistä.

Sword Art Online: Hollow Fragment on ehdottomasti tuote nimenomaan Sword Art Onlinen faneille. Heillekään peliä ei voi kuitenkaan varauksetta lähteä suosittelemaan.

5/10
KehittäjäAquria
PeligenretRoolipeli
Pegi-ikärajatK-12
Pegi-merkinnätKiroilu, Seksi, Väkivalta
Lisää luettavaa