Kettumainen paluu tasoloikkien kultakaudelle

Terminator 2 – Tuomion päivä, Rednexin rakastettavat ikivihreät, munasuojissaan estottomasti jammaileva Jukka Tammi sekä Raren klassiset tasoloikkapelit olivat parasta, mitä kultainen 90-luku jätti jälkipolville muisteltavaksi. Perheen junioreille ja miksei muillekin lapsenmielisille suunnattu Super Lucky’s Tale hakee inspiraatiotaan selkeästi viimeksi mainituista, mutta olisiko sittenkin aika siirtyä jo suosiolla uudelle vuosituhannelle?

Pirtsakka Lucky-kettu ajautuu oman tasoloikintansa tähdeksi, kun mystinen Jinx-pahishahmo nappaa ketulle ja tämän siskolle niin kovin tärkeän Book of Ages -aikakirjan. Lyhyellä johdantovideolla pikaisesti esiteltävä Jinx palkkaa kätyreikseen Kitty Litter -pentupesueensa, joka pyrkii heittelemään matkan varrella kapuloita yritteliään protagonistin tassuihin. Juonikyhäelmä on kaikessa geneerisyydessään unohdettava, mutta eipä varsinainen kohderyhmä elämää suurempia tarinakuvioita jää kaipaamaankaan.

Luckyn tehtävänä on kirmailla kunnialla läpi neljä eri maailmaa ja päihittää luonnollisesti niiden lopussa odottavat pomovastukset. Toisistaan poikkeavat miljööt koostuvat useammasta eri kentästä, jotka on piiloteltu täyteen epämääräistä keräiltävää kolikoista kirjaimiin ja neliapiloihin. Onnenapilat ovat loppupeleissä kuitenkin ainut merkitsevä keräiltävä, sillä vasta niitä haalimalla kettu pääsee etenemään seuraavaan aluekokonaisuuteen. Mielikuvituksekas kenttäsuunnittelu toimii enimmäkseen kohtuullisesti ja parhaina hetkinään jopa oikein mukavasti.

Arvostelussa Super Lucky's Tale, eli kettumainen paluu tasoloikkien kultakaudelle.

”Super Lucky’s Tale on ihastuttavaa positiivisuutta huokuva peli, josta haluaisi niin kovasti pitää.”

Arvostelussa Super Lucky's Tale, eli kettumainen paluu tasoloikkien kultakaudelle.

Astetta ankeampi todellisuus iskee valitettavasti vastaan jo seikkailun alkumetreillä. Lucky-kettua ei ole oikein missään vaiheessa järin mukava ohjata pelaajan iästä tai taitotasosta riippumatta. Liukasteleva kettu kapsahtaa turhan helposti joka puolella väijyviin rotkoihin. Vieläkin haastavampaa on loikkia kaikille tutun putkimiehen tapaan vihollisten päälle, sillä vain puoliksi ohjattava kamera tekee syvyyssuunnan hahmottamisesta tuskallista. Kamerahuolet helpottavat hieman tarkkuutta vaativissa kaksiulotteisissa koitoksissa, mutta silloin suurimmat ongelmat piilevät epätarkassa ohjauksessa ja sen myötä turhan haastavassa vaikeustasossa.

Koko perheen pelin soisi sisältävän mahdollisuuden tahkota seikkailua isommalla porukalla tai edes kahden kesken. Super Lucky’s Tale luottaa täysin yksinpelin voimaan, eikä mukaan ole ympätty edes minkäänlaisia tuloslistoja tai muitakaan verkko-ominaisuuksia. Luckyn ja tämän siskon tähdittämä yhteistyötila ei olisi ollut lainkaan pöllömpi houkutin haalia junnuja pelin ääreen. Liekö sitten syynä turhan tiukka kehitysaikataulu?

Super Lucky’s Talen audiovisuaalinen anti ei ole onneksi alkuunkaan yhtä heikoissa kantimissa kuin peli-iloa heikentävät kamera- ja ohjaushäröilyt. Mielikuvituksekkaat maailmat ja hassunhauska hahmosuunnittelu viehättävät taatusti kohderyhmää. Alati hymyilevä ja positiivisuutta huokuva Lucky taas sopii kaikessa ihanassa kliseisyydessään juuri tämänkaltaisen seikkailun päärooliin. Letkeät taustarallattelut taas eivät yllä aivan korvamadoiksi saakka, mutta eivät ne myöskään häiritse tekopirteydellä saati monotonisuudella.

Super Lucky’s Tale on ihastuttavaa positiivisuutta huokuva peli, josta haluaisi niin kovasti pitää. Valitettavasti lupsakka ja toimiva ulkoasu ei riitä peittoamaan pelimekaanista ankeutta. Mikäli ohjausjärjestelmä ja kamera olisi viilattu täyteen toimintakuntoon, voisi arvosana kohota oitis parinkin pisteen verran. Tällaisenaan Lucky solahtaa samaan unohdettavaan lokeroon Yooka-Layleen kanssa.

6/10
KehittäjäPlayful Corp.
PeligenretTasoloikka
Pegi-ikärajatK-3
Lisää luettavaa