Osa pommeista on suutareita

Bomberman-pelisarjalla on ollut ylä- ja alamäkensä alkuperäisen vuonna 1983 ilmestyneen pelin jälkeen. Viime vuosikymmenenä nähdyt harha-askeleet, kuten pahamaineinen Bomberman: Act Zero ja lytätty Bomberman Touch -sarja, eivät ole nostaneet maineikasta pommimiestä ansaitsemalleen tasolle. Nyt Konami, HexaDrive ja Nintendo tuovat takaisin osan tuota nostalgista Bomberman-taikaa Super Bomberman R:n muodossa. Peli ei yritä keksiä pyörää uudelleen, vaan pitäytyy siinä perinteisessä ylhäältä kuvatussa kaavassaan, josta pelisarja tunnetaan. Sääli vain, että sisällön määrään ja audiovisuaaliseen laatuun suhteutettuna pelin hinta on kohtuuttoman korkea.

Super Bomberman R yllättää tarjoamalla yhteensä 50 tason yksinpelitilan, jossa tarinaa kerrotaan vauhdikkaille animehenkisillä välianimaatioilla. Tarina itsessään on varsin yhdentekevää sorttia, ja välianimaatioiden sisältö peilaa tätä hyvin, mutta ne ovat onneksi ohitettavissa. Kentät eivät myöskään juuri tarjoa haastetta kärsivälliselle pelaajalle, mutta ne ovat mukavaa puuhastelua kahden pelaajan yhteistyönä. Yksinpelin kiistattomia kohokohtia ovat pomovastukset, jotka onnistuvat olemaan kekseliäitä ja sopivalla tavalla haastavia. Jos yksinpelikampanjaan olisi onnistuttu tuomaan lisää samanlaisia pulmanratkontaan perustuvia haasteita ja ilmeikkäitä vihollisia, Super Bomberman R olisi jo yksinpelikampanjansa vuoksi varteenotettava ostos Switchin kaveriksi.

Super Bomberman R -arvostelu

”Erilaiset räjähdysten voimaa tai pommien käyttäytymistä muuttavat kyvyt ovat avain yksinpelissä ja moninpelissä menestymiseen.”

Toiminnaltaan Super Bomberman R on takuuvarmaa Bombermania niin hyvässä kuin pahassa. Tutut poimittavat lisäkyvyt täplittävät pelikenttiä, kun pelaajat raivaavat räjähteillään tietään kohti määränpäätä. Erilaiset räjähdysten voimaa tai pommien käyttäytymistä muuttavat kyvyt ovat avain yksinpelissä ja moninpelissä menestymiseen. Esimerkiksi pommien potkimisen mahdollistavan kyvyn turvin on mahdollista teilata kentän toisella puolella lymyilevä vastustaja. Kykyjen opettelu ja oikeaoppinen käyttö tekevät myös moninpelistä palkitsevampaa ja monin verroin hauskempaa. Voittaja on se, joka onnistuu jäämään eloon ja osumaan räjähdyksillään toisiin pelaajiin ensin, keinoja kaihtamatta. Lisäksi pois pelatut pelaajat voivat vielä jatkaa osallistumistaan pelikentän reunalta. Heillä on mahdollisuus vaikuttaa lopputulokseen viskomalla kentälle pommeja vaikkapa sen eniten katkeruutta herättäneen pelaajan päänmenoksi.

Moninpelimuotojensa puolesta Super Bomberman R tukee jopa kahdeksan pelaajan paikallista moninpeliä, joka kuulostaa yhden Switchin kautta toteutettuna aikamoiselta saavutukselta. Tämän kruunaa se, että pelaajien välinen pommimittelö on pelattavissa käytännössä missä vain Switchin kannettavuuden ansiosta. Verkkomoninpeli on toimivaa sotimista, kunhan peliseuraa vain löytyy. Koko testisession aikana onnistuin liittymään vaivaiseen kahteen moninpeliotteluun, jotka kyllä etenivät vailla mitään ongelmia loppuun asti.

6/10
KehittäjäHexaDrive, Konami
JulkaisijaKonami
PeligenretToiminta
JulkaisualustatNintendo Switch
Pegi-ikärajatK-7
Lisää luettavaa