Tornipuolustusta Corneriassa

Kevään ison Nintendo-julkaisun Star Fox Zeron mukana ja omana digitaalisena julkaisunaan saapuva Star Fox Guard on perinteisen tornipuolustuspelin viritelty versio, jossa omaa tukikohtaa suojellaan Wii U:n Gamepad-ohjaimen näytössä näkyvän 12 kameran avulla. Pääkamera valitaan näppärästi kosketuskynällä, ja sitä liikutellaan ensimmäisestä persoonasta televisioruudulla, jolloin viholliset tuhotaan kameraan kiinnitetyllä aseella.

Guardin viittaukset emopeli Star Fox Zeroon ja välianimaatioissa vierailevat tutut hahmot ovat pelin kantavia voimia. Tarina on tiivistetysti tämä: Star Fox -peleistä tutun pilottiässä Slippy Toadin sedän Grippyn kaivosyritys on pahojen robottirosvojen tähtäimessä, joten pelaaja omaksuu roolin kaivosten vartijana.

Vaihtelua löytyy, sillä viholliset jakautuvat kahteen luokkaan. Erilaiset tukirobotit voivat hajottaa kameroita tai luoda savuverhon hyökkääjien suojaksi, ja varsinaiset tuhoajarobotit hamuavat tukikohdan virtalähdettä.

Tiukempia puolustustehtäviä voi yrittää selvittää useamman hengen voimin, mikäli vierestä löytyy apulaisia kameroiden tarkkailuun. Tosin taistelujen keskellä huutomyrskystä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

Pelin suurimmaksi ongelmaksi muodostuu huomion jakaminen peliohjaimen ja television välillä. Bonuksena Falco- ja Fox-amiibojen omistajat voivat käyttää maineikkaan Arwing-laivueen ilmahyökkäyksiä vihollisten voittamiseen.

7/10

Star Fox Guard pitää otteessaan pienten pelituokioiden ajan näppärän kameramekaniikan ja tuttujen hahmojen avulla.

Markus Heino

7/10
JulkaisijaNintendo
PeligenretTornipuolustus
JulkaisualustatNintendo Wii U
Pegi-ikärajatK-7
Lisää luettavaa