Spike Volleyball

Piste on annettava hyvästä yrityksestä, joten lentopallon pistelaskujärjestelmällä Spike Volleyball häviää kolmessa erässä eräluvuin 25–1, 25–1 ja 25–1.

4.5.2019 08:55

Kaikin puolin kankea kokemus

Harvasta pelistä olen koskaan halunnut pitää niin paljon kuin Spike Volleyballista. Ensinnäkin lentopallo on valtavan hieno laji, josta on tehty aivan liian vähän konsolipelejä. Ja ei, Dead or Alive -tissipelejä ei lasketa tähän kategoriaan. Toiseksi Spike Volleyballin on tehnyt pieni pariisilaisstudio Black Sheep Studios. Sympaattisen oloiselle studiolle haluaisi antaa kaiken tukensa.

Valitettavasti Spike Volleyball on kuitenkin nykyisen konsolisukupolven huonoimpia ellei peräti huonoin urheilupeli. Lisäksi se on ihan kärkipäässä, kun puhutaan yleisesti huonoimmista peleistä viimeisimpään muutamaan vuoteen.

Heikosta laadusta ei oikein haluaisi syyttää Black Sheep -studiota, sillä se on selvästi tehnyt parhaansa. Tiimin resurssit ovat vain selvästi tulleet vastaan jo aikaisessa vaiheessa. Aloitetaan nyt vaikkapa pelin ulkoasusta. Graafisesti Spike Volleyball näyttää siltä, että se olisi tehty kymmenen vuotta sitten PS3:lle. Jos peli näyttää jo kuvissa vanhentuneelta, niin voi pojat, millainen yllätys onkaan luvassa, kun pääsee itse virtuaaliparketille.

Spike Volleyball on pelillisesti täysin rikki. Kuten kaikki lajia edes hieman seuranneet tietävät, lentopallo on valtavan nopea laji. Palloa verkolta takovat hakkurit lyövät palloa parhaimmillaan noin 120 kilometriä tunnissa. Spike Volleyball yrittää mallintaa pelin nopeutta, mutta tekniset resurssit tulevat vastaan jo ensimmäisessä ottelussa. Ilmassa leijuva pallo saattaa olla yli metrin päässä sitä iskevän pelaajan kädestä, kun se yhtäkkiä liitääkin verkon yli. Animaatiot ovat jatkuvasti jäljessä tai edellä pelitapahtumia. Tästä syystä verkkopelaaminen on käytännössä mahdotonta, ja niinpä pelin palvelimet ammottavatkin tyhjyyttään.

Pelin tekoäly on salitossuakin typerämpi. Takakentän puolustaja saattaa nostaa syötön komeasti ilmaan vain katsoakseen, miten pallo napsahtaa etukentän pelaajan takaraivoon tämän seisoessa kasvot toiseen suuntaan. Verkkopeli ja torjunnat on myös mallinnettu peliin, mutta tekoäly ei onnistu torjunnassa oikeastaan koskaan, ja pallo tippuu aina puolustavan joukkueen kenttäpuoliskolle.

Kaiken kruunaa bugi, jossa avaussyötön saa lähes varmuudella iskettyä vastustajan kenttäpuoliskolle. Kun pelaaja löytää oikean syötön, pallon saa yleensä aina ässänä lattiaan verkkonauhan kautta.

Spike Volleyball on kaikin puolin katastrofaalisen huono peli. Se on harmi, sillä Black Sheep -studio selvästi ymmärtää lajin perusidean päälle. Valitettavasti teknisesti peli on niin heikkolaatuinen, ettei sitä voi suositella kuin todellisille lentopallofaneille, joilla on samanhenkisiä kavereita peliseuranaan. Heiltäkin peli vaatii pitkää pinnaa, sillä bugit, surkea tekninen toteutus ja lisenssin puute tekevät pelaamisesta todellista tuskaa – etenkin, kun peliä korjaavaa patchia on studion pienuuden takia turha odottaa.

Harvoin tulee vastaan peliä, jonka tuottama ainoa hupi tulee bugien ihmettelystä ja niiden esittelystä kavereille videoklippien muodossa. Spike Volleyball on kuitenkin tällainen peli.

2/10
KehittäjäBlack Sheep
PeligenretLentopallo, Urheilu
Pegi-ikärajatK-3
Pegi-merkinnätOnline
Lisää luettavaa