Sniper Ghost Warrior 3

Sniper Ghost Warrior 3:n perusmekaniikat ovat periaatteessa kunnossa, mutta tekniset ongelmat, vanhahtava ulkoasu ja epätasainen toteutus rokottavat pisteitä urakalla. Lue lisää!

2.6.2017 05:15

Aave, juntti ja soturi

Tarkka-ammuntaan keskittyvät pelit ovat nousseet viralliseksi alalajiksi räiskintäpelien valtavassa tarjonnassa. CI Gamesin Sniper Ghost Warrior 3 pyrkii tuomaan modernin tarkka-ammunnan pelaajien ulottuville ennennäkemättömän tarkasti. Pitkän kantaman kyttäilyä maustetaan ronskilla D-luokan tarinalla ja liikaa Call of Duty– ja Battlefield-sarjoja kehnosti jäljittelevällä räiskinnällä.

Heti esinäytöksestään lähtien Sniper Ghost Warrior 3 esittelee pelaajalle ylpeänä kolmisuuntaista kykyarsenaaliaan. Itse asiassa jokaiselle kolmesta kykypuusta on omat kokemuspisteensä, jotka karttuvat kunkin teeman mukaisia temppuja suorittamalla. Ghost-kyvyt avautuvat käyttöön hiipimällä, harhauttamalla ja tappamalla vihollisia lähietäisyydeltä. Warrior-sarakkeeseen ropisee plussapisteitä suoraviivaisemmalla räiskinnällä, joka jää vanhakantaisuudellaan esimerkiksi Call of Dutyjen jalkoihin. Tarkka-ammunta on selkeästi pelin parhaiten tasapainotettu ja toimivin osa-alue. Pitkien kantamien päälaukaukset palkitaan myös usein hurmeisilla tappokamera-ajoilla. Sääli vain, että juonitehtävissä pelaajan oma tarkka-ammuntakalusto takavarikoidaan tasaisin väliajoin ja vaihtoehdoksi jää usein vain hektinen nappi pohjassa räiskiminen.

Pelialueena toimiva Georgian tasavallan maaseutu jäävät valitettavan karuksi näyttämöksi pelin harvoille nautinnollisille tarkka-ammuntatuokioille. Village-, Mining Town- ja Dam-alueet tarjoavat hieman juonitehtävien välistä puuhastelua sivutehtävien, tarkka-ampujakohteiden ja kryptisten kysymysmerkkien muodossa. Sivutehtävät ovat usein tylsähköjä nouto- tai tuhoamistehtäviä, joissa pelihahmo Jon auttaa paikallisia kapinallisia varustautumaan pahoja separatisteja vastaan. Erityiset tarkka-ampujatehtävät tarjoavat valitettavan vähän vaihtelua tai haastetta, kun taas kartalle ripoteltujen kysymysmerkkien takaa paljastuu sitä perinteistä kerättävää roinaa, aseita tai maastokuvioita aseisiin.

Sniper Ghost Warrior 3:n suurimpia kompastuskiviä ovat jatkuvat tekniset ongelmat ja yleisesti keskeneräiseltä vaikuttava toteutus.

”Sniper Ghost Warrior 3:n suurimpia kompastuskiviä ovat jatkuvat tekniset ongelmat ja yleisesti keskeneräiseltä vaikuttava toteutus.”

Sniper Ghost Warrior 3:n suurimpia kompastuskiviä ovat jatkuvat tekniset ongelmat ja yleisesti keskeneräiseltä vaikuttava toteutus.

Sniper Ghost Warrior 3 yrittää jääräpäisesti kertoa tapahtumiensa taustalla turhan alleviivattua tarinaa, jossa sotilasperheen veljesten kisailua leikataan mukaan modernin sodankäynnin kamaluuteen. Pelaajan ohjaama eliittitarkka-ampuja Jon North on niin perusmallisen yrmeä hahmo kuin olla ja voi, eikä siinä mitään, mutta tarinankerronnallinen soppa alkaa maistua varsin tragikoomiselta viimeistään sitten, kun korviin kantautuu naishuolien julkista puimista ja aikuisen miehen miltei teinimäisiä raivokohtauksia. Mukana pyörivät sivuhahmot on mallinnettu ulkoisesti todella vanhahtavasti, ja ääninäyttelykin on yleisesti niin puista, että tarinan seuraaminen aiheutti paikoin miltei fyysistä kipua. Testosteronia kyllä riittää – ja se sopii teemaan tiettyyn pisteeseen asti –, mutta edes jonkinlainen itseironian pilkahdus olisi tehnyt mykistäviin mittasuhteisiin yltävästä kukkotappelusta edes jonkin verran kestettävämpää.

Sniper Ghost Warrior 3:n suurimpia kompastuskiviä ovat jatkuvat tekniset ongelmat ja yleisesti keskeneräiseltä vaikuttava toteutus. Näppäinkomennot eivät mene välillä perille, ja viholliset katoavat usein tähtäimistä ilmestyäkseen uudelleen naaman eteen kuin tyhjästä. Pelin käynnistäminen ja alueelta toiselle siirtyminen keskeyttävät toiminnan joka kerta viiden minuutin mittaisen lataustauon ajaksi. PS4-versio myös kaatui useita kertoja testin aikana.

5/10
KehittäjäCI Games
JulkaisijaCI Games
PeligenretRäiskintä
Pegi-ikärajatK-18
Pegi-merkinnätKiroilu, Väkivalta
Lisää luettavaa