Mistä on sankarit tehty?

”Räjäyttäjä” on hevityyliin pukeutunut liekkiaave, jonka pää on tulessa metallinaamarin takana. Se ampuu singolla, joka on tehty dinosauruksen kallosta. Hahmon kumealla äänellä hokema tunnuslause on: ”Pysäyttämätön voima, räjähtävä voima!” Aika outoa, mutta aluksi se siteerasi Cheekiä. Räjäyttäjän kavereita ovat Taikavartija, voodoonaamariin pukeutunut ja violetteja salamaniskuja jakava velho, sekä Vesimies, isolla lekalla oikeutta jakava ihmiskalahybridi. Nämä tyypit ovat lasteni keksimiä ja rakentamia, enkä voisi olla ylpeämpi.

Kenellekään ei pitäisi tulla enää yllätyksenä, että Skylanders-pelit ovat erinomaisia sekä aikuisten että lasten pelien mittapuilla. Sarjan pelejä ilmestyy kuitenkin tasaisempaan tahtiin kuin Assasin’s Creedejä, joten myönnetään, että väsymys alkaa jo tuntua. Imaginators vastaa kysymykseen, joka on varmasti esitetty Activisionin johtokunnassa: ”Miten tästä saadaan vielä enemmän rahaa?” Tietenkin kehittämällä loputon valikoima ukkoja. Pelin koukku ovat luomiskristallit eli koeputket, jotka lyödään pelilaudalle normaalin Skylanders-ukon tapaan. Ensimmäisellä asetuskerralla valitaan hahmoluokka ja elementti. Räjäyttäjä on esimerkiksi tulen posauttelija ja Vesimies veden mätkijä. Luokan valinta lukittuu, ja se määrää, minkälaista aseistusta skylander käyttää sekä mitä erikoiskykyjä tulee kristallin elementtiluokasta.

Samalla peliin on saatu mukaan myös lootti. Imaginator-figut, jotka kumpuavat ”mielikuvituksen voimasta”, kasataan erilaisista ruumiinosista, aseista ja varusteista, joita tippuu pelimaailmasta löytyvistä kirstuista. Erilaisia osia on järkyttävä määrä, ja luonnollisesti kirstuja voi ostaa myös marketeista kuin keräilykorttipelin boostereita, joten rahastus on viety ihan uudelle tasolle. Onneksi saalista kertyy paljon pelkästään pelaamallakin, joten lisäostoksia voi vastustaa, kunhan tahdonvoima riittää. Hahmoeditori on itse asiassa todella hauska, ja omille sankareille voi valita iskulauseiden, efektien ja arsenaalin lisäksi vaikkapa oman tunnusmusiikin.

Skylanders Imaginators -arvostelu

”Hahmoeditori on itse asiassa todella hauska, ja omille sankareille voi valita iskulauseiden, efektien ja arsenaalin lisäksi vaikkapa oman tunnusmusiikin.”

Skylanders Imaginators -arvostelu

Pelinä Imaginators palaa ajelupainotteisesta edellisosasta itse asiaan eli erityisesti nuoremmille tähdättyyn mätkinnän ja tasohyppelyn sekoitukseen, ja se on siinä erinomainen. Haastavuus on kasvanut hiljalleen osa osalta, eivätkä kenttäsuunnittelu, pulmat tai tappeluhaasteet notkahtele lainkaan.

Skylanders ei olisi tietenkään Skylanders ilman uusia virallisia leluhahmoja, jotka kuuluvat tällä kertaa sensei-luokkaan. Jos peruspaketin kaksikosta voi mitään päätellä, niin laatu on valmishahmoissa edelleen korkealla. Kungfu-pingviini King Pen on tyylikäs, hyvin ääninäytelty ja animoitu lähitaistelija. Kultainen kuningatar taas näyttää, että skylanderit osaavat todellakin yllättää. Viholliset kullaksi muuttava tykittäjä voi muuntua jättimuotoon, jossa nyrkit lanaavat vihollisia laumoittain ja jonka silmistä lentää lasereita. Se on juuri niin hienoa kuin miltä kuulostaa. Valitettavasti imaginator-hahmojen levelöintiä on sidottu omistettujen senseiden määrään, joten Skylanders käy taas fanien lompakolla.

Tarina on pelin vähiten vaikuttava osa. Goottikääpiö Kaos puuhaa taas jotain, mutta äijänkäppänällä on heikompi onnistumisprosentti kuin Skeletorilla, joten kuka siitä piittaa. Varastettu mielimagia tuottaa sentään tiukkoja pomotaisteluja. Uudet pahikset ovat doomlandereita, jotka on kasattu imaginatorien tapaan osista. Kun osia hakkaa irti, örkki siirtyy uuteen vaiheeseen lisävoimilla, mikä tietää yllättävän monipuolisia mättöjä. Kenttien välipomotkin, kun viemäreissä väijyvä jättinuljaska, ovat isoja haasteita.

Imaginatorsin piekse ja loiki -pelattavuudessa on yksinkertaisesti jotain viehättävää, joka tuo vanhemmille pelaajille mieleen ”vanhat hyvät ajat”. Testilaatikossa ei valitettavasti ollut peliin vierailijoina tulleita Crash Bandicootia tai tohtori Neo Cortexia, joilla konsolitoiminnan nostalgian olisi voinut nostaa kattoon, mutta ei se niitä tarvitsekaan. Skylanders Imaginators loistaa omilla ansioillaan.

8/10

Tasaisen hyvälaatuinen peli selättää Skylanders-väsymyksen itse tehdyillä sankareilla.

Janne Pyykkönen

8/10
KehittäjäToys for Bob
JulkaisijaActivision
PeligenretToiminta
Pegi-ikärajatK-7
Pegi-merkinnätKauhu, Väkivalta
Lisää luettavaa