Pala aurinkoa

The Sims 4 sai odotetun Vuodenajat-lisäosansa jo aikaa sitten, mutta helteestä päästiin todella nauttimaan vasta tänä kesänä, kun peli kasvoi pirteällä Unelmasaari-laajennuksella. Nimensä mukaisesti lisäosa vie simit tropiikin lämpöön valkeille hiekkarannoille, joilla loikoillessa kelpaa siemailla jäisiä drinkkejä virtuaalisista kookospähkinöistä.

Uuden laajennuksen tähti on uusi maailma, helteinen Sulanin saaristo, jonka sydämessä kiehuu aktiivinen tulivuori. The Sims 4:n mittapuulla naapurusto on melko pieni mutta sitäkin kauniimpi ja kiehtovampi, ja saarirykelmän salaisuuksia on hauska tutkia niin jalan kuin vesiskootterillakin. Sulanin muoti ja arkkitehtuuri huokuvat polynesialaista henkeä, ja maailma on täten visuaalisestikin todella omaperäinen.

Koska rantaviivaa Sulanissa riittää, Unelmasaaren sisältö on hyvin merellistä. Simit voivat snorklata koralliriutoilla, kalastaa purjeveneen kannelta ja seurustella kesyjen delfiinien kanssa. Hiekkalinnojen rakentaminenkaan ei ole pelkästään lasten touhua, mutta jos pelaaja kaipaa jotain seesteisempää, voi rannalla keräillä simpukoita tai tavoitella täydellistä rusketusta. Elämä trooppisella saarella on kuin suoraan matkatoimiston mainoksesta.

Jostain rahat rantapummeiluunkin täytyy kuitenkin repiä. Unelmasaari tuo mukanaan yhden pelisarjan historian mielenkiintoisimmista urapoluista. Luonnonsuojelijoiksi ryhtyvät simit voivat puhdistaa saaren rannat roskista ja saada ne jälleen kukoistamaan kaikissa sateenkaaren väreissä. Vähemmän urakeskeiset pelaajat voivat tehdä osa-aikatöitä vaikkapa rantavahteina, ja taskurahaa voi halutessaan tienata kertaluontoisilla hanttihommilla. Rennompi asenne itsensä elättämiseen tukee lisäosan teemaa mainiosti.

The Sims 4: Unelmasaari -arvostelu

Omituista on, ettei letkeä Unelmasaari kuitenkaan hyödynnä aiemmin ilmestyneen Ulkoilma-paketin lomailumekaniikkaa mitenkään. Sarjan aiemmat samantyyppiset lisäosat ovat tarjonneet simeille irtioton arjesta paratiisisaarten rannoilla ja jopa antaneet pelaajan pyörittää omia hotellejaan, mutta Unelmasaaren Sulani on suunniteltu täysin kokoaikaista oleilua varten. Oletettavasti peli ei tue asumista ja lomailua samassa naapurustossa, mutta puute on joka tapauksessa huomattava.

Lisäosan uusista ominaisuuksista mainittakoon erikseen vielä merenneitosimit, jotka tekevät paluun sarjaan ensimmäistä kertaa sitten The Sims 3:n Paratiisisaari-lisäosan. Satumaisen värikkäät pyrstöt ja näkinkenkäkorut ovat kauniita katseltavia, mutta ominaisuuksiltaan uusi elämänmuoto jää jokseenkin pinnalliseksi. Merenneidot voivat kyllä hallita saaren ilmastoa ja eläimistöä, mutta arkisen puurtamisen keskellä yliluonnolliset kyvyt unohtuvat nopeasti. Toisaalta pelin fantasiateemainen tarjonta on toistaiseksi ollut kaikin tavoin melko suppeaa, joten vedenväki on varmasti tästä huolimatta tervetullut lisä monien pelaajien tarinoihin.

The Sims 4: Unelmasaari on sisällöllisesti todella runsas paketti, jonka uniikki maailma ja trooppinen tunnelma tekevät siitä pakkohankinnan uusia tuulia kaipaaville pelaajille. Arvoitukseksi jää, kauanko rentoakin rennompi rantaelämä todella jaksaa kiehtoa, mutta tietokonepelissä on onneksi astetta helpompaa niellä ylpeytensä ja muuttaa takaisin kaupunkiin.

8/10
KehittäjäThe Sims Studio
JulkaisijaEA
PeligenretSimulaatio
Pegi-ikärajatK-12
Lisää luettavaa