Samurai Shodown (Nintendo Switch)

Pätevä taistelupeli pelittää tarvittaessa vaikka kannettavassakin muodossa, vaikkei se olekaan ihanteellisin tapa miekkojen heiluttamiseen.

11.4.2020 06:31

Miekkataistoja tien päälle

The King of Fighters ehti olla pitkään ainut selkeitä elonmerkkejä näyttänyt klassinen SNK-pelisarja, mutta viime kesänä japanilaiskehittäjä päätti herättää kymmenen vuoden uniltaan myös Samurai Shodownin. Aika olikin kieltämättä kypsä. Taistelupelaaminen on tällä hetkellä hyvinkin voimissaan, ja Samurai Shodown on genressään yhä varsin omanlaisensa teos. Hyökkäyskombojen sijaan enemmän rankaisevia yksittäisiä iskuja painottanut peli olikin mielenkiintoinen lisä sekä PlayStation 4:n että Xbox Onen tarjontaan, ja näin alkuvuodesta Switch-käännöskin on saatu nyt pihalle.

Myöhäisestä julkaisustaan huolimatta Switch-versio on sisällöltään identtinen muiden versioiden kanssa. Tämä pätee sen lisäsisältöpolitiikkaan asti, sillä oletuksena mukana on 16 taistelijaa ja lisää voi ostaa tällä hetkellä parinkin eri sisältökauden edestä. Pelitilatarjonnan osalta tuttuus tarkoittaa vastaavasti vakaata perinteisyyttä, sillä hutkimaan pääsee moninpelin ohella arcadehenkisessä tarinaosassa, selviytymistaistoissa ja Time Trial -meiningeissä. Erikoisin tapaus on mahdollisuus tehdä ja jakaa pelaajien kesken haamutaistelijoita, joiden tekoäly perustuu näiden luojien omaan pelityyliin.

Samurai Shodown (2019) -arvostelu

Pelaaminen itsessään luonnistuu Switchillä toimivasti, joten Samurai Shodownin ilo välittyy uudella alustalla yhä hyvin pelaajalle. Pelin taistelujärjestelmä ei ole ylivoimaisen monimutkainen mutta tarjoaa silti tarpeeksi käänteitä houkutellakseen muuhunkin kuin vain nappien summittaiseen hakkaamiseen. Simppeliys paikkaa myös kevyesti sitä, ettei peli näe kauheasti vaivaa eri mekaniikkojensa opettamiseen. Varsinkin väistelemistä ja heittojen toimintaa saa jonkin verran vatkata itsenäisesti, jotta ne jäävät oikeasti selkärankaan.

On silti selvää, että Nintendo-versio kulkee teknisesti muita jäljessä. Jo valmiiksi rujohko ulkoasu on Switchillä odotetusti suttuisempi, mutta silloin toivoisi, että ruudunpäivitys pysyisi tasaisempana kuin mihin se nyt pystyy. Lataustaukojen pituutta on näin ollen myös helpompi harmitella, vaikka odottelu ei olekaan pelkkä Switch-versiolle ominainen haitta.

On ymmärrettävää, miksi SNK on halunnut havitella Samurai Shodownilla vielä Switch-yleisöä, eikä pelin viimeisin versio ole kehittäjälle missään nimessä mikään harha-askel. Ilman muita vaihtoehtoja Samurai Shodownin Nintendo-versio on erittäin pelikelpoinen käännös, joka on vähintään toimiva tutustumisväline taistelupelien genreen, kunhan silmät eivät ole vain arkoja kauneusvirheille.

6/10
JulkaisijaKoch Media
PeligenretTappelu
Pegi-ikärajatK-16
Pegi-merkinnätVäkivalta
Lisää luettavaa