Sackboy: A Big Adventure

Pelaaja-lehden sivuilla nähty Sackboy: A Big Adventure -arvostelu on nyt kaikkien luettavissa Pelaaja.fissä.

4.5.2021 11:47

Sackboy: A Big Adventure -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden tammikuun 2021 numerossa 218. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Varovaista käsityötä

Sonyn luomispelien sarja LittleBigPlanet on pitänyt matalaa profiilia viime aikoina, mutta se ei tarkoita, että sankarihahmo Säkkipojalta olisivat työt loppuneet kesken. Osana PlayStation 5:n julkaisupelitarjontaa sankari on saanut uuden pelikoitoksen nimeltä Sackboy: A Big Adventure, jossa tämä pääsee keskittymään puhtaasti kolmiulotteiseen tasoloikkimiseen.

A Big Adventure tutustuttaa meidät läheisemmin Säkkipojan asuttamaan Käsityömaailmaan, joka joutuu pelosta ja kaaoksesta muodostuneen Vex-hahmon hyökkäyksen kohteeksi. Vex haluaisi muuttaa maailman yhdeksi suureksi painajaiseksi, ja sen pysäyttäminen vaatii rauhan palauttamista viiteen eri Käsityömaailman keskusalueeseen.

Sackboy: A Big Adventure -arvostelu

Tasoloikintana A Big Adventure on suoraviivaisemmasta päästä. Kentillä on selkeät alku- ja päätöspisteet, eikä harhailumahdollisuuksia ole juuri tarjolla. Loikkimisen varrella voi löytää uusia asusteita ja kenttiä avaavia mielikuvituspalleroita, mutta pääpaino on jatkuvasti enemmän hyppytoiminnassa kuin tutkimusmatkailussa. Simppeli lähestymistapa sopiikin pelin rentoon yleisluonteeseen.

Pelaaminen onnistuu muutamia ylimääräisiä kenttiä lukuun ottamatta täysin yksikseen, mutta seikkailemaan voi lähteä myös maksimissaan neljän Säkkipojan poppoona. Ympäristöt ovatkin suunnittelultaan kovin leveitä ja selkeästi jäsenneltyjä tapauksia, joissa sekasorron syntyä pidetään kuosissa myös maltillisella liikkumisnopeudella. Ratkaisu tekee seikkailusta erittäin pätevän vaihtoehdon koko perheen seurapeliksi, joskin sillä varauksella, että vähänkään enemmän peleihin tottuneille tahti käy pidemmän päälle verkkaiseksi.

Sackboy: A Big Adventure -arvostelu

Yhteistyöpeluu on A Big Adventuren suurin valttikortti, sillä kaikessa muussa se jää kakkoseksi jokaisen PlayStation 5 -konsolin mukana tulevalle Astro’s Playroomille. LittleBigPlaneteista tuttu askarteluhenkinen ulkoasu on yhä läsnä myös Säkkipojan tuoreimmassa koitoksessa, mutta sen persoonallisuus on silti vain varjo Astron vastaavasta. Astron jokainen osa-alue on niin täynnä veikeyttä ja elämää, että sen rinnalla A Big Adventure on yksinkertaisesti tylsä peli.

Pätevää 3D-tasoloikkaa ei ole tänä päivänä silti liikaa tarjolla, eikä tällä hetkellä varsinkaan uudenkarhealle PlayStation 5:lle. Sackboy: A Big Adventure tyydyttääkin tarvittaessa akuutin hyppelynälän, ja yhteistyön ansiosta useampikin pelaaja voi nauttia sen annista samanaikaisesti.

6/10
KehittäjäSumo Digital
JulkaisijaSIEE
PeligenretTasohyppely
Pegi-ikärajatK-7
Pegi-merkinnätKauhu, Väkivalta
Lisää luettavaa