Koukuttavaa kalastusta

Pienen indiekehittäjä Vlambeerin aiemmat pelit, kuten esimerkiksi Super Crate Box, ovat olleet simppeleitä, mutta laadukkaasti ja omalaatuisella tavalla toteutettuja pelejä. Alun perin kokeellisena Flash-pelinä nähty Radical Fishing saa nyt kunnollisen toteutuksen, ja Ridiculous Fishing osoittaa jälleen kerran, että yksinkertaisestakin ideasta saa jalostettua koukuttavan ja viihdyttävän pelin.

Ridiculous Fishingin ideana on yksinkertaisesti kalastaa mahdollisimman paljon kalaa. Toteutus on kuitenkin hiukan perinteistä poikkeava ja jaettu kolmeen vaiheeseen. Ensin pelaaja heittää koukun veteen ja koittaa väistellä kaloja laitetta kallistamalla päästäkseen mahdollisimman syvälle.

Tässä vaiheessa pelaajalla on käytössään apuneuvoja, kuten vaikkapa moottorisaha tai pari sähköiskuja antavaa laitetta. Kun naru loppuu kesken, on aika vetää koukku ylöspäin ja kerätä siihen niin paljon kaloja kuin pystyy väistellen samalla muita veden eliöitä. Kun kalat on saatu nostettua veden pinnalle, ne lentävät satojen metrien korkeuteen, ja pelaajan täytyy vielä ampua ne alas käyttäen esimerkiksi minigunia tai haulikkoa. Kaloista saatavilla rahoilla voidaan sitten ostaa uusia päivityksiä kalastusvehkeisiin tai aseistukseen.

Vlambeerin ominaiseen tyyliin peli on varsin omalaatuinen niin visuaalisesti kuin muulta toteutukseltaankin. Vaikka peli tuntuukin aluksi varsin koukuttavalta, alkaa se kuitenkin muutaman tunnin tahkoamisen jälkeen toistaa itseään, sillä uudet alueet eivät enää juuri yllätyksiä tarjoa.

7/10
KehittäjäVlambeer
JulkaisijaVlambeer
Peligenretpulmapeli
JulkaisualustatApple iPad, Apple iPhone
Pegi-ikärajatK-12
Lisää luettavaa