Riders Republic -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden joulukuun numerossa 228. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Aika extremeä

Maailmassa ei ole montaa asiaa, joka vetää vertoja vauhdille. Oli se sitten mäen laskemista pyörällä, suksilla tai laudalla tai ilmojen halki liitämistä rakettirepulla tai liitopuvulla, vauhdissa on hurmaa.

Riders Republic on rautaisella ammattitaidolla toteutettu peli, jonka suurikokoinen maailma sisältää amerikkalaisia kansallispuistoja vieri viereen sijoiteltuna. Iso ja yhtenäinen kartta pitää sisällään niin hiekkaista erämaata, lunta ja pakkasta, virtaavia vuoristopuroja ja jylhiä metsiä. Monipuoliset alueet on upeasti luotu. Oli kyse sitten lumisesta vuoren rinteestä tai jyrkästä ja kapeasta metsäpolusta, luonto ja ympäristö äänimaailmoineen ovat vaikuttava ilmestys. Lehdet kahisevat puussa, jostain kaukaisuudesta kuuluu petolinnun hyytävää huutoa, sateenpisarat ropisevat maahan, ja lintuparvi säikähtää ohi suhaavaa pelaajaa ja lähtee kovan räpyttelyn myötä liikkeelle. Peliin on saatu vangittua vahva tunnelma.

Monipuolisen maaston lisäksi Riders Republic tarjoaa useita eri extreme-urheilulajivaihtoehtoja, kuten lumilautailua, laskettelua, pyöräilyä sekä erilaisia ilmailumuotoja muun muassa rakettirepun tai liitopuvun avulla.

Riders Republic -arvostelu

Kartta on täynnä kisoja ja haasteita, joihin osallistua. Pistekisoissa ansaitaan pisteitä temppuja tekemällä, kun taas nopeuskisoissa hurjastellaan mäkiä alas kuolemaa ja luunmurtumia uhmaten. Vaikka kaikki lajit ja urheilumuodot ovatkin hyvin toteutettuja, temppuilu jää nopeuskisojen varjoon. Toki pisteiden haaliminen hyppyreissä ja grindeissä on mukavaa ja erityisesti vaikeimmalla asetuksella myös ihan haastavaa puuhaa, mutta samojen asteiden ja flippien pyörittely gräbien kera alkaa toistaa itseään melko nopeasti.

Nopeuskisoissa sen sijaan touhu nousee ihan uudelle tasolle. Vauhdin tuntu on vangittu peliin lähes ennennäkemättömällä tavalla. Pyöräillessä tappavan jyrkkää ja kapeaa metsäpolkua pitkin hymy nousee väkisinkin huulille, mikäli keskittynyt ilme antaa sille tilaa.

Pelimaailma on koko ajan täynnä muita pelaajia, jotka suorittavat omaan tahtiin omia tehtäviään. Yksinäinen olo ei pääse tulemaan edes kartan syrjäisimmissä kolkissa, sillä joka paikassa tuntuu olevan aina joku tekemässä jotain.

Peli soljuu eteenpäin erittäin vaivattomasti, sillä kisoissa ei vaadita voittamista tai edes sijoittumista. Osallistuminen riittää etenemiseen, vaikka tulisi aina viimeiseksi. Lisähaastetta voi hakea suorittamalla pelin tarjoamia tehtäviä, jotka ovat tietyn pistemäärän ylittämistä, määrätyn tempun tekemistä, asetetun ajan alittamista tai tähti-ilmapallojen keräämistä. Jos kisasta toiseen pääseekin etenemään vaivattomasti, lisähaasteet ovat suorastaan pirullisen vaikeita.

Riders Republic -arvostelu

Riders Republicin verkkopeliluonteesta huolimatta kisat pelataan tekoälyvastustajia vastaan. Varsinaiset moninpelikisat ovat erikseen, ja niissä meininki onkin ihan toista maata. Yli 50 pelaajan kansoittamat skabat ovat täyttä pähkähulluutta. Radalla ei ole oikeastaan tilaa muuhun kuin törmäilyyn, ja mieleen nousee ajatus, että mahtaako pelkkä taito riittää vai onkohan myös tuurilla osansa?

Vaikka Riders Republic onkin erinomainen peli monella tapaa, sen identiteetti tuntuu olevan vähän hukassa. Osa kisoista on urheilumaisen vakavia aina selostusta myöten, mutta kartalla liikkuvat pelaajat voivat käyttää vaikka panda-asuja tai valtavan kokoisia kirahvihattuja ja kisata jätskikärryillä. Haluaako Riders Republic olla kevyttä hölmöilyviihdettä vai vakavasti otettavaa urheilua?

Niin tai näin, Riders Republic on silti erittäin hyvä extreme- urheilupeli, joka tarjoaa loistavaa ja monipuolista pelaamista pitkäksi aikaa.

8/10
KehittäjäUbisoft Annecy
JulkaisijaUbisoft
PeligenretUrheilu
Pegi-ikärajatK-12
Lisää luettavaa