Kautta karvaisten sipulieni!

Lienee kiistämätöntä, että lyhyempiin rupeamiin mainiosti taipuvien rytmipelien genre on elementissään käsikonsoleilla. Jo Game Boy Advancella nähtyä japanilaista Rhythm Paradise -sarjaa ylistetään tuon tuostakin lajin kruunaamattomana kuninkaana, mutta nimi on edelleen harmittavaisen tuntematon läntisellä pallonpuoliskolla.

Tätä epäkohtaa lähtee tänä talvena korjaamaan 3DS:lle vastikään ilmestynyt Rhythm Paradise Megamix, joka on alaotsikkonsa mukaisesti eräänlainen kertauskurssi sarjan maailmasta. Musiikillista minipeleistä koostuvan teoksen perusidea on hyvin yksinkertainen. Yhdestä kolmeen nappia tahdikkaasti painelemalla suoritetaan erilaisia tehtävänantoja, jotka vaihtelevat arkisesta koripallon pompottelusta pörröisten juuresten parturointiin.

Megamixin kenttäkattaukseen on napsittu taidokkaasti sarjan aiempien osien parhaat palat, ja on hämmästyttävää huomata, kuinka monenlaiseen musisointiin minimalistinen ohjaus taipuu. Yli sata minipeliä käsittävä kavalkadi kahlataan läpi herttaisen hölmössä tarinatilassa, jonka käänteet myötäilevät sarjan tavaramerkiksi muodostunutta itämaisen outoa otetta.

Rhythm Paradise Megamix -arvostelu

”Kokonaisuutena Rhythm Paradise on koettava henkilökohtaisesti sitä ymmärtääkseen.”

Rhythm Paradise Megamix -arvostelu

Koska kyseessä on musiikkipeli, teoksen ääniraita on luonnollisesti suuri osa kokemusta. Leijonanosasta kipaleita vastaa kaikeksi onneksi japanilaisen popin eläviin legendoihin lukeutuva Tsunku♂, jonka kädenjälki miellyttää jopa turhauttavampia tasoja tuhannetta kertaa jynssätessä. Tällä kertaa tarjolla on myös mahdollisuus pelata peli läpi alkuperäisellä ääniraidallaan, mikä miellyttänee monia pitkän linjan faneja.

Pelattavaa riittää myös tarinatilan jälkeen, sillä perfektionistit voivat puskea itsensä virheettömiin suorituksiin Perfect Campaign -tilassa, kun seuraa kaipaavat taas pääsevät suorittamaan erilaisia haasteita samalla sohvalla kolmen kaverinsa kanssa. Toisto käy kuitenkin luonnon päälle jo tässä vaiheessa urakkaa, ja ylimääräinen tekeminen lieneekin pelistä vain kaikkein innostuneimpien heiniä. Heinistä puheen ollen – armottoman näppäilyn lomassa kuumenneita käämejään voi jäähdytellä pachinkopelin muodossa esiintyvää lemmikkivuohta paijaamalla. Koska miksipä ei?

Juuri edellä mainitun kaltainen hilpeän hämmentävä karisma on pohjimmiltaan hyvin yksinkertaisen pelin suurin vahvuus. Vaikka sen perusmekaniikat ovat kieltämättä paikoillaan, ne eivät kantaisi läpi mahdollisesti monikymmentuntisen rupeaman ilman riemukasta audiovisuaalista ilotulitusta. Kokonaisuutena Rhythm Paradise on koettava henkilökohtaisesti sitä ymmärtääkseen – ja Megamixiä otollisempaa tilaisuutta moiseen tuskin tarjoutuu lähiaikoina.   

8/10

Rhythm Paradise Megamix tarjoutuu anteliaasti täyttämään ammottavan aukon rytmirahvaan yleissivistyksessä.

Johanna Puustinen

8/10
KehittäjäNintendo SPD
JulkaisijaNintendo
PeligenretMusiikki, Rytmipeli
JulkaisualustatNintendo 3DS
Pegi-ikärajatK-7
Lisää luettavaa