Avoin maailma taskussa

The Elder Scrolls -sarjan pelien tyylisiä, laajalla avoimella pelimaailmalla ja näyttävällä 3D-grafiikalla varustettuja toimintaroolipelejä ei ole juuri mobiililaitteilla nähty, vaikka nykypäivänä laitteet alkavat olla jo melkoisen tehokkaita. Nyt markkinoille onkin ilmestynyt ensimmäinen laadukas yrittäjä, Crescent Moon Gamesin kunnianhimoinen iOS-peli Ravensword: Shadowlands.

Peli käyttää indiepelien keskuudessa suosittua Unity-pelimoottoria, jonka mobiilituki näyttää parantuvan jatkuvasti. Ruudulle pusketaan paikoitellen melkoisen näyttävää grafiikkaa, mikä näkyy paikoitellen myös heittelehtivänä ruudunpäivityksenä etenkin hiukan vanhemmilla laitteilla.

Pelimekaniikaltaan Ravensword on kuitenkin melko yllätyksetön genren pelejä pelanneille. Hahmoaan voi parantaa kykyjen lisäksi myös paremmilla esineillä sekä erilaisilla taioilla ja kyvyillä. Mukana on myös muun muassa mahdollisuus ostaa ratsuja tai jopa oma talo. Ominaisuuslista on siis melkoisen kattava, mutta valitettavan monet ominaisuudet on toteutettu todella yksinkertaisella tasolla. Niinpä näyttävän ulkokuoren alta löytyy lopulta varsin ontto roolipelikokemus, joka jää etenkin tarinansa osalta todella kliseiseksi ja simppeliksi. Myös taistelumekaniikkaan olisi toivonut lisäsyvyyttä, sillä nyt toiminta on varsin puuduttavaa.

Ravensword: Shadowlands on kunnianhimoinen yritys tuoda laaja ja avoin pelimaailma mobiililaitteille, mutta iso maailma tuntuu autiolta ja pelimekaniikkaa on yksinkertaistettu hiukan liikaakin. Tämä tekee pelaamisesta ja taisteluista paikoin turhauttavaa.

6/10
PeligenretRoolipeli
JulkaisualustatApple iPad, Apple iPhone
Pegi-merkinnätVäkivalta
Lisää luettavaa