Rentoa puuhastelua villaisissa tunnelmissa

Villaisella olemuksellaan hurmannut Wii U:n Yoshi’s Woolly World siirtyy taskumuotoon 3DS-version myötä. Aivan suorasta käännöksestä ei ole kyse, sillä vaikka kentät ja pelin maailma ovat samat, mukaan on lisätty pelin nimessäkin komeilevan Poochy-koiran oma pelimuoto ja kymmenittäin Dwarf Animation Studiosin tuottamia Yoshi-teemaisia stop motion -videoita. Mukana on myös mahdollisuus koristella pelihahmo itse suunnitellulla kuvioinnilla ja jakaa tuotokset StreetPass-palvelun kautta. Peli tukee luonnollisesti amiiboja, ja etenemistä auttavat erityisesti villa-amiibot. Niiden myötä tueksi saa toisen Yoshi-hahmon tai Poochy-koiran, jonka päällä ratsastaen kentän läpäisy taittuu vauhdikkaammin.

Yoshin villainen seikkailu sisältää maltilliset kuusi maata ja 55 kenttää. Niiden aikana villapallojen viskominen, vihollisten tallaaminen ja pomovastusten pompottaminen katkaistaan hetkittäin erikoiskenttien ajaksi, jolloin Yoshi muuttaa muotoaan joko jättiläiseksi tai vaikkapa hullunkuriseksi sateenvarjoksi. Uuden ulkomuotonsa avulla Yoshin tulee läpäistä lyhyt esterata aikarajan puitteissa, ja näissä lyhyissä pyrähdyksissä myös 3DS:n versio pelistä on parhaimmillaan. Uutuuspelimuoto Poochy Dash pyrkii samanlaiseen elämykseen, mutta Poochyn omat kentät ovat lähempänä Super Mario Runin yhden napin pompputemppuilua ja helyjen keräilyä kuin Yoshin nerokkaita muuntautumisleikkejä.

Poochy & Yoshi's Woolly World -arvostelu

”Tarvittaessa oman vihreän hahmonsa voi vaihtaa vaikkapa vesimelonin tai lehmän mukaan kudottuun uuteen Yoshiin.”

Poochy & Yoshi's Woolly World -arvostelu

Poochy & Yoshi’s Woolly World ripottelee jokaiseen kenttäänsä kasapäin löydettävää ja kerättävää, mutta ilmeisin ja tärkein tavoite maaliin pääsyn ohella on Yoshin tovereiden pelastaminen ilkeän Kamek-velhon jäljiltä. Pelin alkutemmellyksessä Kamek päättää muuttaa villaisen Yoshi-maailman asukit lankapaketeiksi, jotka piilotetaan jokaisen kentän sisälle. Niiden löytämisestä pelaaja palkitaan uuden veikeän Yoshi-hahmon ilmaantumisella. Tarvittaessa oman vihreän hahmonsa voi vaihtaa vaikkapa vesimelonin tai lehmän mukaan kudottuun uuteen Yoshiin.

Alkuperäistä Yoshi’s Woolly Worldia markkinoitiin tasoloikkana kaikille pelaajille taidosta tai iästä huolimatta. Kattoon asti hilatun söpöyskertoimensa ja lievästi sanottuna anteeksiantavan vaikeustasonsa takia sitä pidettiin kuitenkin pitkälti lasten pelinä. Alkuperäisessä Wii U -versiossa toisen pelaajan oli mahdollista auttaa kenttien läpäisyssä yhteistyöpelitilassa. Erinomaisesti vanhempien ja lasten yhteiseksi puuhaksi sopiva pelimuoto puuttuu 3DS-versiosta, joten apua ei tule toisen 3DS:n kautta esimerkiksi langattoman verkon yli.

Sen sijaan mukana on edelleen aloittelevalle pelaajalle sopiva Mellow Mode -pelitila, jossa Yoshi kykenee lentämään kenttien läpi ilman pelkoa putoamisen aiheuttamista äkkikuolemista. 3DS:n Mellow Modessa apua tarjoavat myös Poochyn pennut eli Poochy Pupit, jotka auttavat koheltavalla tyylillään piiloesineiden paikantamisessa.

8/10

Lanka-Yoshin seikkailut siirtyvät letkeästi myös taskumuotoon ja vieläpä pienin lisämaustein.

Markus Heino

8/10
KehittäjäGood-Feel
JulkaisijaNintendo
PeligenretTasoloikka
JulkaisualustatNintendo 3DS
Pegi-ikärajatK-3
Lisää luettavaa