Pokémon: Let’s Go, Pikachu/Eevee!

Let’s Go -peleillä on sydän paikallaan, mutta ne ottavat liikaa askelia taaksepäin onnistuakseen kunnolla aikeissaan.

17.1.2019 10:00

Taskuhirviöitä pienempään nälkään

Pokémon on ollut ilmiömäinen menestys koko olemassaolonsa ajan, mutta Pokémon GOn myötä tuntuu saaneen alkunsa kokonaan uusi taskuhirviöbuumi. Mobiilipeli onnistui houkuttelemaan puoleensa suuren joukon sarjan vanhoja ystäviä sekä luomaan käytännössä oman uuden fanipohjansa, jolla ei ollut aiemmin mitään tekemistä Pokémonien kanssa. Nintendo ja The Pokémon Company ovat tietenkin halunneet ottaa tästä kaiken ilon irti, kuten vanhan koulukunnan Pokémon-roolipelejä ja GO-kokemusta yhdistävät Pokémon: Let’s Go -seikkailut viimeisimpänä osoittavat.

Pokémon: Let’s Go Pikachu! ja Pokémon: Let’s Go Eevee! ovat hyvin pitkälti uusioversioita pelisarjan yli 20 vuotta sitten käynnistäneestä Red– ja Blue-pelikaksikosta. Pelit jakavat keskenään saman maailmankartan ja tutut tapahtumat sekä keskittyvät jälleen vain ensimmäiseen 150 taskuhirviöön. Jopa ominaisuuksissa on otettu monin paikoin takapakkia, sillä muutamat alkuperäisten pelien jälkeen syntyneet ideat, kuten hirviöiden jalostaminen ja passiiviset erikoiskyvyt, ovat saaneet jäädä kokonaan pois.

Pokémon: Let's Go, Pikachu- ja Pokémon: Let's Go Eevee -arvostelu

Let’s Go -pelien isoin ero tavanomaisiin Pokémon-roolipeleihin on niiden tuore tapa pyydystää pokémoneja. Idea perustuu suoraan Pokémon GOhon siinä, ettei villejä hirviöitä napata enää taistelujen kautta vaan heittämällä poké-palloja kevyttä minipeliä pelaamalla. Varsinaiset pokémon-taistelut ovat yhä mukana, mutta niitä käydään enää vain muita pokémon-kouluttajia vastaan.

Uusi kaappausjärjestelmä yksinkertaistaa pelaamista ja on osa Nintendon suunnitelmaa tehdä Let’s Gosta aloittelijaystävällisyyteen tähtäävä Pokémon-roolipeli. Yritys on siinä mielessä onnistunut, että yhdistettynä alkuperäisten pelien rakenteeseen Let’s Got ovat Pokémonia suoraviivaisimmillaan. Napakympistä jäädään silti pitkälle, sillä enemmän Pokémon-pelejä pelanneena en voinut olla kokematta, että pelit kärsivät uudistuksista enemmän kuin hyötyvät.

Pokémon: Let's Go, Pikachu- ja Pokémon: Let's Go Eevee -arvostelu

Yksinkertaistettu pokémonien nappaaminen käy järkeen Pokémon GOn kaltaisessa mobiilipelissä, sillä siinä pelaaminen tapahtuu vahvassa vuorovaikutuksessa oikean maailman kanssa. Let’s Go -peleissä tällaista interaktiota ei ole kuitenkaan olemassa, mikä jättää pyydystysminipelin järkyttävän ontoksi. Sen pelaamisessa ei ole missään vaiheessa olemassa minkäänlaista riskiä, vaihtelua on tarjolla minimaalinen määrä, ja pyydystäminen ei ylipäänsä vain ole hauskaa puuhaa. Minipeli ei houkutellutkaan minua enää jahtaamaan pelimaailmassa erilaisia hirviöitä puolelleni vaan rohkaisi nimenomaan välttelemään koko osa-aluetta ison osan peliajasta.

Pokémon: Let’s Go Pikachu/Eevee! on kiehtova kokeilu. On hienoa, että Nintendon suunnalla ollaan kiinnostuneita tarjoamaan Pokémon-roolipelejä uudelle yleisölle, jolle kyseessä onkin pätevä keino tutustua ilmiöön. Verrattuna kuitenkin sarjan aiempien osien tekemään pohjatyöhön Let’s Go -pelit eivät tunnu niinkään kevennetyiltä vaan köyhemmiltä Pokémon-seikkailuilta.

6/10
KehittäjäGame Freak
JulkaisijaNintendo
PeligenretRoolipeli
JulkaisualustatNintendo Switch
Pegi-ikärajatK-7
Pegi-merkinnätVäkivalta
Lisää luettavaa