One Night in Karazhan – A Hearthstone Adventure

Taattua Blizzard-laatua edustava Hearthstonen lisäseikkailu, jonka uudet kortit eivät kuitenkaan juuri mullista pelin nykytilannetta.

15.9.2016 10:30

”Party on, Medivh!”

Kuten olen jo aiempien Hearthstonen laajennusten kohdalla todennut, Blizzard on löytänyt tietynlaisen toimivan peruskaavan pelin lisäsisältöön: suurempien korttisettien välillä ilmestyy yksinpelipulmia sisältäviä seikkailuja, joiden pienempi uusien korttien määrä voidaan paremmin suunnitella tekemään muutoksia pelin sen hetkiseen yleistilanteeseen ja tasapainoon. Uusin lisäseikkailu, One Night in Karazhan, tarjoaakin jälleen uusia yksinpelipulmia, mutta tällä kertaa uusien korttien vaikutus peliin ei tunnu niin merkittävältä kuin aiemmin.

World of Warcraftia The Burning Crusaden aikoihin pelanneet tuntevat Karazhanin legendaarisena kymmenen hengen raid-luolastona. Kyseessä on traagisen kohtalon omaavan arkkivelho Medivhin linnakartano, jossa kuolleiden henget ja demonit ottavat vallan. One Night in Karazhan tapahtuu kuitenkin ennen tätä ja kertoo illasta, jona Medivh järjestää suuret juhlat Azerothin silmäätekeville. Mies kuitenkin katoaa kesken valmistelujen, ja pelaajien tehtävänä on pelata tiensä läpi kartanonlinnan eri kerrosten ja niiden vartijoiden. Jo ensimmäisen siiven šakkitaistelu antaa riemastuttavan erilaisen pelikokemuksen ja on samalla hauska viittaus raid-luolastoon. Siihen viitataan muutenkin moneen otteeseen pienillä eri tavoilla, eikä vähiten uusien korttien ja pomovastusten muodossa.

Kokonaisuutena pomotaistot tarjoavat jälleen hauskoja aivopähkinöitä etenkin Heroic-muodoissaan, joskin ne tuntuvat helpommilta kuin aikaisemmat. Alun šakkitaistelu nostaa myös riman varsin korkealle, eikä mikään myöhempi pomotaisto onnistu sitä ylittämään, vaikkei niissä mitään vikaa sinänsä olekaan. Huumori sen sijaan kukkii vahvasti musiikin, oopperan, tanssin ja juhlavalmisteluiden verukkeella. One Night in Karazhan onkin selkeästi kepein ja humoristisin lisäseikkailu tähän mennessä.

One Night in Karazhan – A Hearthstone Adventure -arvostelu

”Kun pomotaistot on taisteltu, käteen jää 45 uutta korttia, mutta toistaiseksi niiden vaikutus pelin yleistilanteeseen tuntuu yllättävän vähäiseltä.”

One Night in Karazhan – A Hearthstone Adventure -arvostelu

Kun pomotaistot on taisteltu, käteen jää 45 uutta korttia. Ainakin toistaiseksi niiden vaikutus pelin yleistilanteeseen tuntuu kuitenkin yllättävän vähäiseltä. Zoo/Aggro-tyyppiset pakat ovat tämän hetken kunkkuja, eikä Karazhan muuta tätä tilannetta mitenkään. Uudet Legendary-kortit ovat varsin vaisuja, eikä niistä mikään nouse hyödyllisyydessä esimerkiksi edellisen sooloseikkailun Brann Bronzebeardin tasolle. Joka hahmopakka saa myös oman Portal-loitsun, joka tietyn efektinsä lisäksi loihtii paikalle satunnaisen hirviön. Käytännössä jokainen niistä on vain liian kallis potentiaaliseen hyötyynsä nähden, jotta niitä kannattaisi käyttää.

Eniten uudesta seikkailusta hyötyy Warlock. Se saa monia kortteja tukemaan strategiaa, jossa heitetään kortteja pois kädestä. Myös Rogue ja Druid saavat muutaman yleisesti käyttökelpoisen kortin, mutta muiden hahmopakkojen osalta uudet kortit eivät erityisesti hetkauta. Tämä on sääli etenkin Priestin kannalta, sillä se taitaa pelin nykyhetkessä olla eniten lisäapua kaipaava pakkatyyppi. Yksi yleiskortti eli Arcane Giant (8/8, halpenee jokaisesta pelin aikana pelatusta loitsusta) tuntuu kuitenkin sen verran käyttökelpoiselta, että se löytänee tiensä moniin, etenkin Giant-hirviöitä käyttäviin loitsupainotteisiin pakkoihin.

One Night in Karazhan on edelleen mainio lisäseikkailu niille, jotka näistä yksinpelipulmista nauttivat. On mielenkiintoista nähdä, onko sen uusien korttien vaisuus vain hetkellinen ilmiö vai kertooko se siitä, että Blizzardilla alkavat olla Hearthstonen uudet ideat lopussa? Jälkimmäiseen on vaikea vielä uskoa, mutta se selviää vasta seuraavassa laajennuksessa tai lisäseikkailussa.

7/10

Taattua Blizzard-laatua edustava Hearthstonen lisäseikkailu, jonka uudet kortit eivät kuitenkaan juuri mullista pelin nykytilannetta.

Miika Huttunen

7/10
PeligenretKorttipeli
Pegi-ikärajatK-7
Pegi-merkinnätKauhu
Lisää luettavaa