Lyhyttä hupia

OlliOlli on yksinkertainen peli. Pelaaja ohjastaa skeittaria, joka kiitää vasemmalta oikealle sivusta kuvatussa maisemassa. Vasemmalla analogisella tikulla hoidetaan olliet eli hypätään, ja X-namiskalla sitten laskeudutaan alas tyylipuhtaasti. Opetusosion läpäistyään pelaaja osaa kaiken, mitä pelissä pitääkin osata, ja kentistä selviytyminen on kiinni pelaajan reflekseistä.

Viime vuosien aikana on markkinoilla ilmestynyt lukemattomia indiepelejä, joissa on kyse oikeasta ajoituksesta ja sorminäppäryydestä. OlliOlli on samaa jatkumoa. Se on helppo oppia, ja yleensä kenttä kestää kepeästi alle minuutin. Kenttiä pitää usein yrittää muutaman kerran, ennen kuin oppii reaktiomaisesti painamaan oikeita nappeja oikeassa järjestyksessä. Tätä jatketaan sitten pelin loppuun saakka.

OlliOllin yksinkertaisuus kääntyy nopeasti tylsyydeksi, sillä se on yhden tempun poni. Pitkät grindit eli liu’ut pitkin raiteita ja temppujen alastulot ovat nopeasti hallussa, eikä peli tuo sen jälkeen mitään uutta pelaajalleen. Eri kentissä on erilaisia tavoitteita, mutta kenttien samankaltaisuus puuduttaa, eikä pistesaldojaan jaksa nostella.

Peli myös maksaa kympin, mikä on melko kova hinta parin illan viihteestä – etenkin kun netistä löytyy lukemattomia samanlaista pelimekaniikkaa hyödyntäviä tuotoksia pelattavaksi maksutta netti-ikkunan kautta.

Toisaalta parhaimmillaan todella lyhyissä pikkupyrähdyksissä pelattavia pelejä ei Vitalla ole koskaan liikaa.

6/10
KehittäjäTom Hegarty
JulkaisijaRoll7
PeligenretTemppuilupeli
JulkaisualustatSony PS Vita
Pegi-ikärajatK-3
Lisää luettavaa