Jokainen kuolema on uusi alku

Neon Chrome on tamperelaisen 10Tonsin kyberpunktyylinen räiskintäpeli. Peli alkaa, kun päähenkilö pakenee suurkaupunki Neon Chromea hallitsevaa, kaikkivaltiasta Valvojaa. Ikävä tilanne johtunee siitä, että päähenkilö yritti juuri surmata suuren johtajan. Sellainen vie luottamuksen, ja menetetyn luottamuksen hintana on kaupunkilaisen henkikulta. Karkulainen saadaan kiinni, ja pelaaja herää Arnold Schwarzeneggerin tähdittämän Total Recallin tapaan tuolista. Murhayritys epäonnistui, mutta seuraava päivä murmelina alkaa.

Pelaajalle annetaan satunnainen ase, nimi ja hahmoluokka, joita on viisi: perussotilas, salamurhaaja, hakkeri, teknikko ja kybervoimilla varustettu veikkonen. Jokaisella on erilaista ja hauskaa pelata. Jos kuitenkin Ada Rosek tai Rutger Hyland kuolevat, he kuolevat lopullisesti. Seuraava peli pelataan taas uudella hahmolla – elä, kuole ja toista. Välissä pääsee ostamaan aseiden päivityksiä ja kertakäyttöisiä supervoimia taistelukentältä löytyvällä pätäkällä. Pelattava kenttä on melkein joka kerta erilainen, sillä ne luodaan satunnaisesti. Niitä on niin monta, että pelaaja tuskin taistelee samalla kentällä useampaan kertaan.

Neon Chrome -arvostelu

”Maailmanlopun jälkeinen synkkyys yhdistyy kirkkaisiin neonväreihin viehättävällä tavalla.”

Neon Chrome -arvostelu

Räiskiminen tapahtuu kahta tattia käyttämällä: vasemmalla liikutaan, oikealla tähdätään. Se on helppoa ja yksinkertaista siihen asti, kunnes ruutu on täynnä verenhimoisia vihollisia. Rytmitys on kuitenkin juuri sopiva siten, että jos kuolema korjaa satoaan, ymmärtää heti, mistä se johtui. Tilanteisiin reagoiva musiikki auttaa myös hahmottamaan tapahtumia.

Ulkoasu erottaa Neon Chromen kilpailijoistaan. Maailmanlopun jälkeinen synkkyys yhdistyy kirkkaisiin neonväreihin viehättävällä tavalla. Toinen merkittävä juttu on täysin tuhottavat ympäristöt. On turha kohdata vihollista oviaukosta kävelemällä, kun voi tuhota vihollisen vieressä olevan seinän ja yllättää raukkaparan pahanpäiväisesti.

Neon Chromea on helppo oppia pelaamaan, mutta helppo peli se ei ole. Jo ensimmäisen pomovastuksen voittaminen vaatii useamman kerran yrityksen ja muutaman suusta päässeen ärräpään. Pelaajan täytyy todella opetella eri aseiden ominaisuudet. Parhaisiin aseisiin tarvitsee toki riihikuivaa, joten grindaaminen kuuluu asiaan. Neon Chrome ei lyö ällikällä, mutta sen keskeiset ominaisuudet on niin hyvin toteutettu, että pelaaja voi vain keskittyä nautinnolliseen räiskimiseen.

7/10

Jos haet tuoretta näkökulmaa räiskintäpeleihin, Neon Chrome on varma valinta.

Simon Elo

7/10
Kehittäjä10tons Ltd.
Julkaisija10tons Ltd.
PeligenretToiminta
Pegi-ikärajatK-16
Pegi-merkinnätVäkivalta
Lisää luettavaa