Vakuuttavasti Wii U:lla

Suomalaisen Ridge Racer Unboundedin ohella viime aikojen antoisimmasta arcadekaahailusta on vastannut vauhdikas ja vaativa Need for Speed: Most Wanted. Nyt teos paranee entisestään. Need for Speed: Most Wanted U ei nimittäin ole suora käännös, vaan alkuperäinen tekijätiimi Criterion Games on ottanut tilaisuudesta vaarin ja hionut pelikokemusta Wii U:lle.

Silmiinpistävintä on koreampi ulkoasu, sillä uutuudessa on pc-version tarkemmat yksityiskohdat. Oleellisempaa on tasaisempi ruudunpäivitys, mikä tekee pelattavuudesta konsoliveljiään laadukkaampaa. Wii U:n ohjainta käytetään pikkukikkailuun. Näytöltä voi katsella karttaa ja vaihtaa lennossa päivänaikaa, poistaa liikenteen, paeta poliiseilta ja vaihtaa autoa. Ja pelin voi siirtää pelkälle näytölle. Analogiliipaisimien puute tuntuu puolestaan aluksi oudolta, mutta ei sittemmin häiritse.

Lukuisia ohjainvaihtoehtoja ja liikkeentunnistustakin hyödynnetään. Mukana on myös Ultimate Speed Pack, joka tuo lisäosallisen autoja ja haasteita. Muutoin kyseessä on se sama tyylikäs ja nautinnollinen teos, jonka vahvuuksiin kuuluvat haastava yksinpeli, tiivistunnelmainen nettipeli (pelaajamäärä tosin putoaa kahdeksasta kuuteen) ja Autolog-ominaisuus, joka pitää kirjaa teoista.

Mainittava on myös toista hankintaa pohtiville, että peli vaatii Origin-tilin ja kirjaa etenemisen automaattisesti sinne. Näin ollen jokaiseen kisaan oli jo alusta alkaen suora pääsy, koska pelin oli läpäissyt aiemmin toisella konsolilla. Eikä tilannetta voinut nollata mitenkään. Kovaa kokonaisuutta voikin suositella varauksetta vain ensikertalaisille.

8/10
KehittäjäCriterion
JulkaisijaElectronic Arts
PeligenretAjopeli
JulkaisualustatNintendo Wii U
Pegi-ikärajatK-7
Pegi-merkinnätVäkivalta
Lisää luettavaa