Uratila toimii, mikromaksut raivostuttavat

Käsitelläänpä heti aluksi pois se kiistanalaisin asia uudesta NBA 2K20 -pelistä: sen mikromaksut ovat suorastaan saatanallisia. Siinä missä muut pelisarjat ja pelitalot taipuvat kansainvälisten lakivaatimusten edessä ja tekevät mikromaksuostoksista edes hieman järkiperäisempiä, 2K Sports vetää homman täysin tappiin saakka väärällä tavalla.

Esimerkiksi keräilykortteihin perustuvaa MyTeam-pelitilaa on käytännössä mahdoton pelata ilman luottokortin vinguttamista. On täysin tuurista kiinni, mitä arvottavista pelaajapaketeista käteensä saa. Jos paketissa on huonoja pelaajia, heikompi tuuri. Osta uudelleen ja toista, kunnes saat haluamasi.

NBA 2K20 -arvostelu

NBA on suurta bisnestä, ja NBA 2K20 on tästä häpeilemätön esimerkki. Muutaman tunnin mittainen alkuintro uratilalle on kirjoitettu yllättävän hyvin, ja sen jälkeen pääsee pelaamaan NBA-kentille. Välianimaatioissa tehdään sponsorisopimuksia kenkämerkkien kanssa, logot vilkkuvat etualalla kaikkialla, ja jo sarjan edellisten osien tapaan otteluiden selostajat ja kommentaattorit hehkuttavat Gatoraden ihanuutta. Aivan kaikki on verhoiltu kaupallisuuden pikimustalla sametilla, että kyynisempi pitäisi NBA 2K20 -peliä silkkana rahantekokoneena NBA:n brändille (ja toki myös 2K:lle).

Kun pelimuotojakaan ei ole uusittu sitten viime version, miksi peli pitäisi sitten hankkia? Siitä yksinkertaisesta syystä, että tämän vuoden osa on sarjan hiotuin tuote itse NBA-pelikokemuksen mallintamisessa.

Parketilla kaikki on sujuvampaa kuin ennen jopa selvällä erolla entiseen. Pelitempo on hitaampi, animaatiot toimivampia ja pelaaminen huomattavasti sujuvampaa. Ja ennen kaikkea aiemmin mikromaksujen riivaamaa MyCareer-pelitilaa on muutettu niin, että pelaajaansa voi kehittää jopa ihan vain pelaamalla. Toki kärsimätön MyCareer-tahkoaja voi raottaa kukkaroaan vaikkapa sadan euron verran ja kehittää pelaajansa saman tien huipputasolle, mutta tänä vuonna se ei ole pakollista – ensimmäistä kertaa moneen vuoteen. Itse kehitin pelaajani viikon pelaamisella ”tasolle” 75. Edellisissä versioissa tähän olisi mennyt pari kuukautta.

NBA 2K20 -arvostelu

NBA 2K20 ei tuo sinänsä mitään uutta pelikokemukseen, mutta pelinä se on kuitenkin parempi kuin aiempien vuosien versiot. Myös latausaikoja ja täysin turhia animaatioita on saatu vähennettyä huomattavasti. Kun tähän lisätään vielä se, että off season on ollut NBA:n pitkän historian ylivoimaisesti villein ja supertähtiä siirtyi joukkueesta toiseen ennennäkemättömän paljon, NBA 2K20 on korisfanille pitkästä aikaa pakko-ostos. Sellainen se on etenkin niille, jotka keskittyvät MyCareer-pelitilaan.

En voi kuitenkaan liikaa painottaa sitä, että itse pelaan oikeastaan vain MyCareer-pelitilaa todella aktiivisesti. Valitettavasti MyTeamiin tykästyneiden kannattaa ennemmin ostaa vaikka 60 eurolla lottoa ensi viikonlopuksi – samasta arpapelistä kun on molemmissa kyse. Alta löytyvä arvosana on annettu MyCareerin perusteilla.

8/10
KehittäjäVisual Concepts
Julkaisija2K Sports
PeligenretKoripallo, Urheilu
Pegi-ikärajatK-3
Pegi-merkinnätUhkapeli
Lisää luettavaa