Koripallotaivas koripallofaneille

2K Sportsin julkaisema ja Visual Conceptsin tekemä NBA-pelisarja on ollut muutaman vuoden ajan konsolien urheilupelien kruununjalokivi. Peliä tehdään uskomattomalla rakkaudella koripalloon, ja se näkyy myös pelin toteutuksessa. NBA 2K -sarjan pelit on toteutettu samaan tapaan kuin NBA-televisiolähetykset Amerikassa. Kaikki on just eikä melkein samanlaista kuin telkkarissa.

Tai no, ei aivan. Tänä vuonna ennen NBA-kommentaattorina toiminut Steve Kerr astui muutama kuukausi sitten Golden State Warriorsin peräsimeen. Tieto tästä tuli niin myöhään, että Kerr toimii NBA 2K15 -pelissä yhä kommentaattorin paikalla.

Tämä on kuitenkin pikkujuttu, sillä muuten NBA 2K15 on takuuvarmaa tavaraa kaikille NBA-faneille. Pelin koukuttavimpana pelimuotona on jälleen My Player -pelitila. My Playerissä ohjaillaan itse luotua pelaajaa kohti NBA-parketteja. Pelaajalleen voi tänä vuonna luoda omat kasvot PlayStationin kameran avulla. Lopputulos on hämmästyttävän toimiva, kunhan skannaustoiminnon saa vain toimimaan kunnolla.

Franchise-uratilassa pelaajan pitää tasapainotella joukkueen budjetin kanssa ja pitää joukkueen omistaja tyytyväisenä. Pelistä löytyy myös normaali sarjatila, jossa pelataan vain otteluita ja jätetään seurajohdolliset asiat koneen hoidettavaksi.

 

Itse pelaaminen on pysynyt liki samanlaisena kuin viime vuoden versiossa. Tämä onkin pelin suurin kompastuskivi, jos sitä nyt voi sellaiseksi syyttää. Kaikkea on virtaviivaistettu, ja peli on uuden sukupolven konsoleiden kauneimpia tuotoksia. Silti pelimekaniikan muutokset ovat minimissään. Ehjää ei kannata korjata -ajattelutapa sopii tähän NBA 2K -sarjan osaan kuitenkin paremmin kuin hyvin. Muutoksia on saatu sinne, missä niitä on kaivattu. Esimerkiksi reboundit ovat tänä vuonna realistisempia kuin ennen.

Peli heittää koripalloummikot tänäkin vuonna oikeastaan tyhjän päälle. Opastusta ei liiemmälti ole. Aloittelija on pelin parissa pulassa, sillä NBA 2K15 on hankalimmissa liikkeissä näppäinkomennoiltaan kuin tappelupeli, ja monimutkaisissa kikoissa ja liikkeissä riittää opettelemista todella paljon.

Juuri siksi NBA 2K15 on kuitenkin niin hyvä korispeli. Siitä löytyy huimat määrät syvyyttä, ja sitä on mahdoton hallita täydellisesti. Liukusäätimien avulla pelikokemusta voi muuttaa mihin suuntaan haluaa, ja opettelu kannattaa.

8/10
KehittäjäVisual Concepts
Julkaisija2K Games
PeligenretUrheilu
Pegi-ikärajatK-3
Pegi-merkinnätOnline
Lisää luettavaa