Se realistisempi muuttopeli

Muuttaminen on ihanaa. Televisiot murskaantuvat, laatikot rutistuvat, ja lasit sirpaloituvat. Tämä ei välttämättä kuulu jokaiseen oikean elämän muuttoon, mutta Moving Outissa se on arkipäivää. Pelaaja rekrytoidaan aloittelevaan muuttofirmaan, joka nostaa suosiotaan keikkoja suorittamalla. Minkäänlaista suosio- tai kuuluisuusmittaria ei ole, vaan yrityksen tunnustus on täysin tarinavetoista.

Pelin tarina on hyvin absurdi. Se koostuu lähinnä huonoista puujalkavitseistä, kliseistä ja irvailusta populaarikulttuurille. Silti se on omalla tavallaan hurmaava kokonaisuus, joka aiheuttaa naurunpyrskähdyksiä tasaisin väliajoin. Kolmestakymmenestä tarinatehtävästä koostuvan kampanjan lisäksi mukana on pelin universumia avaavia haastetasoja, joita ei voi suositella heikkohermoisille.

Tavalliset tarinatehtävät muuttuvat helposti hektiseksi ja stressaavaksi sähellykseksi, varsinkin jos yrittää saada kaikista tasoista kimaltelevan kultamitalin. Mitaleja keräämällä pääsee käsiksi mainittuihin haastetasoihin, eli tavallaan tuska vain kasvaa.

Moving Out -arvostelu

Todellista tuskaa aiheuttavat lähinnä tarinatasojen aikarajat, joiden perusteella mitalit jaetaan. Itse pelimekaniikka on hiottua, sulavaa ja koukuttavaa. Kaikenlaisen tavaran roudaus on hauskinta hetkeen ja muuttuu sitä hauskemmaksi mitä enemmän kavereita saa mukaan pelaamaan. Yksin pelatessa sohvat ja sängyt tuntuvat varsin kevyiltä, mutta useamman pelaajan peleissä suurien esineiden kantamiseen tarvitaan jo kaksi pelaajaa. Homma muuttuu hetkessä hektisemmäksi ja tuo mieleen Overcooked-kokkauspelin, jolta Moving Out lainaa paljon.

Käytännössä virheettömästi rullaavaan pelimekaniikkaan alkaa kuitenkin kyllästyä viimeistään siinä vaiheessa, kun noin kolmannes tasoista on suoritettu. Silloin peli onneksi iskee isomman vaihteen silmään ja muuttuu yhä korkealentoisemmaksi varsinkin kenttäsuunnittelultaan. Kentät sinänsä ovat söpöjä ja tyylikkäitä sekä joissain tapauksissa jopa valtavia.

Kaikki pelimekaniikan muutokset tapahtuvat kenttien avulla, joten pelihahmon ohjaaminen on koko pelin ajan samanlaista. Muutokset ovat mukavan raikkaita tuulahduksia kaikkine lisäyksineen, joita ovat esimerkiksi haamut, painovoimattomuus ja erilaiset kytkimet.

Moving Out -arvostelu

Jos todella pitää tasojen rakenteista ja muuttolastin siirtelystä, jokaiseen tasoon on ympätty myös vaihtoehtoisia tavoitteita, jotka avautuvat vasta tason läpäisyn jälkeen. Tällä tavoin pelaajaa kannustetaan läpäisemään tasot useamman kerran peliajan pitkittämiseksi, sillä muuten Moving Outin läpipelaaminen kestää vain muutaman tunnin. Vaikka pieni lisäpuuhasteltava on mukavaa, se ei herätä kummempaa intohimoa tasojen uudelleensuorittamiseen, sillä siitä saatava palkkio on varsin mitäänsanomaton. Lisätehtävien suorittaminen nimittäin tuo pöytään ainoastaan lisää uusia haastetasoja, jotka eivät sisällä minkäänlaista tarinasisältöä.

Myös yleisellä tasolla pelistä uupuu mielenkiintoinen palkitsemissysteemi, johon pelillä olisi ollut potentiaalia. Tarinassa eteneminen palkitaan uusilla hahmoilla, jotka eivät tuo mukaan minkäänlaisia erityiskykyjä vaan ovat täysin kosmeettisia muutoksia. Näin ollen niiden avaaminen ei hyödytä tai tunnu juuri miltään.

Peli on yllättävän bugiton. Se jäi junnaamaan vain kerran poistumisen latausruutuun, mikä johtui todennäköisesti siitä, että konsoli oli käynyt lepotilassa ja jättänyt pelin pyörimään taustalle. Mitään peliä rikkovaa ei kuitenkaan onneksi ole ja kokemus on sujuvuudessaan makoisa.

Moving Out ei ole täydellinen peli. Siinä on kauneusvirheitä, ja se alkaisi puuduttaa, jos kesto olisi yhtään pidempi. Pienissä annoksissa se on kuitenkin mainiota ja kevyttä viihdettä, jonka parissa viihtyy suuremmassakin porukassa. Se on myös erittäin hyvä valinta karanteenipeliksi vaikka saattaakin aiheuttaa erimielisyyksiä, jos peliseuraksi sattuu kilpailuhenkistä porukkaa.

7/10
JulkaisijaTeam17
PeligenretSimulaatio
Pegi-ikärajatK-3
Lisää luettavaa