Se toisenlainen MtG

Ubisoftin uutukainen on mielenkiintoinen tuttavuus. Might & Magic -universumiin sijoittuva keräilykorttipeli nimittäin yhdistää tietokone- ja iPad-pelaajat kamppailemaan toisiaan vastaan lautapelimäisillä elementeillä rikastetulle areenalle.

Pelissä on paljon tuttua. Aloituspakkaus sisältää valikoidun kokoelman erilaisia kortteja, joista on tarkoitus koostaa hyvin toimiva taistelupakka. Pakan koostumuksella on tietyt perusrajoitteet, ja sen tulee sisältää oikea määrä oikeita korttityyppejä. Itse valinnat päättää pelaaja. Aloittelijan voi aluksi olla hankala hahmottaa, millainen on hyvin toimiva pakka, mutta oppiminen on tällaisten pelien suola. Kun jyrkän oppimiskynnyksen yli jaksaa kavuta, ymmärtää, että Might & Magic: Duel of Champions paranee pelatessa. Nöösi saa auttamatta pataansa ensimmäiset pari ottelua, mutta jokaisesta vastoinkäymisestä ja vastustajan peliliikkeestä oppii laajentamaan omaa strategista älyään. Samalla uudet, vielä omasta kokoelmasta uupuvat kortit nousevat halutuiksi ja turhilta vaikuttaneille läpsyille keksii käyttöä.

Pelaajan armeija eli pakka kostuu yhdestä sankarista, jonka voi mieltää shakin kuninkaaksi. Se ei juuri tee mitään, mutta kuollessaan johtaa tappioon. Sankarikortti määrittää myös, millaisia kätyreitä ja taikoja pakkaan voi asettaa. Viisi valittavaa rotua eroavat toisistaan ulkoasun ja pelitavan puolesta, eikä mikään nouse selkeästi toisten yläpuolelle. Peruskortteja on yleisestä eeppiseen harvinaisuustasoon asti, mutta pakan rajoitukset estävät ylivoimatiimin rakentamisen. Vaarallisimmat liikkeet syntyvät korttien yhdistelmistä ja älykkäästä strategiasta.

Peli toimii hyvänä välipalana, sillä ottelut eivät kestä kovin pitkään. IPadilla korttien hallinnointi on tietokonetta hankalampaa, mutta ristiinpelaamisen kanssa ei ollut ongelmia. Eri alustat yhdistyvät Uplayn kautta, joten kirjautuminen on pakollista.

Free-2-play-mallin toimivuudesta on annettava tunnustusta. Peli onnistuu viihdyttämään ilman pennin hyrrää, ja uusia kortteja ja lisäpusseja saa pelaamalla riittävän usein. Oikealla rahalla kokoelma kasvaa toki nopeammin, mutta ei automaattisesti tee siitä muita pelaajia vahvempaa. Keräilykorttipelin luonteen mukaisesti boosterit kun sisältävät satunnaisia kortteja, oli valuuttana pelissä ansaittu kulta tai oikea raha.

Pohjimmiltaan Might & Magic: Duel of Champions ei keksi mitään uutta, mutta onnistuu yhdistelemään vanhojakin lauta- ja keräilykorttipelien sääntöjä omaksi hyvin toimivaksi kokonaisuudeksi. Digitaalisuus voi vieraannuttaa korttipuristeja, ja Magic the Gathering -veteraaneille tämä voi tuntua liiankin tutulta. Keräilykorttipeleistä kiinnostuneille Might & Magic: Duel of Champions on kuitenkin oivallinen keino tutustua pakanrakennuksen saloihin.

8/10
KehittäjäUbisoft
JulkaisijaUbisoft
PeligenretKorttipeli
Pegi-merkinnätKauhu, Online
Lisää luettavaa