Duels of the Planeswalkersin tällä kertaa myös Android-alustoille julkaistu tämän vuoden versio muistuttaa, että sen on tarkoitus toimia mainoksena ja opetustilana varsinaiselle Magic-keräilykorttipelille. Silti se tarjoaa kuitenkin ensimmäistä kertaa myös mahdollisuuden oman pakan vapaaseen rakenteluun Sealed Deck -pelitilan myötä.

Yksinpeli koostuu tuttuun tapaan kampanjasta, jossa ravataan läpi Magic-universumin ulottuvuuksien taistellen valmiiksi rakennetuilla suljetuilla pelipakoilla erilaisia vastuksia vastaan. Tekoäly antaa edelleen hyvän vastuksen, joskin se pelaa myös konemaisen ennalta arvattavasti. Kymmenen uutta pelipakkaa sisältävät kortteja ja ominaisuuksia heinäkuussa julkaistusta korttipelin uudesta 2014-painoksesta. Pakkoihin voi tuttuun tapaan avata 30 lisäkorttia – tai ostaa ne auki saman tien vajaalla eurolla.

Pakat ovat aiempaa hieman suoraviivaisempia ja enemmän yksivärisiä, millä luultavasti pyritään helpottamaan uusien pelaajien mukaan tuloa. Uusia pulmahaasteita löytyy kymmenen, mutta nekin ovat aikaisempaa paljon helpompia. Veteraanipelaajille suurin osa niistä on lähinnä vitsejä, mutta aloittelijoille sopivan haastavia.

Pitkään toivottu mahdollisuus omien pelipakkojen rakenteluun tyhjästä on viimeinkin mahdollista, tosin vain Seald Deck -pelitilan merkeissä. Siinä pelaajat avaavat kuusi virtuaalista buusteria, joiden sisältämien 84 satunnaisen kortin annista pitää rakentaa oma voittopakka. Lyhyen kampanjan kautta saa vielä kolme lisäbuusteria, ja voipa niitä myös ostaa oikealla rahalla parilla eurolla kappale. Loputonta määrää satunnaisia kortteja ei ole käytössä, sillä tarjolla on selkeästi vain tietty määrä ennalta valikoituja kortteja joka väristä, vaikka niiden saatavuus onkin satunnaista.

Oman Sealed-pakan voi toki myös viedä verkkoon ja kokeilla sen toimivuutta moninpelissä, mikä onkin onni, sillä tekoälyllä on selkeästi ongelmia itse tehtyjä pakkoja vastaan. Sealed-moninpeli korvaa edellisvuotisen Planechase-pelitilan, ja muutoin mukana ovat moninpelivakiot Two-headed Giant ja Free-for-all. Alustasta riippuen moninpeliä häiritsee tosin ongelmainen pelihaku ja verkkoviive, jotka toivottavasti saadaan korjattua päivityksillä.

Toki pelattavuutta ja pelin ulkoasua on taas hieman hiottu ja muuteltu, mutta suurimmaksi osaksi se on edelleen ennallaan. Duels of the Planeswalkersin tehtävä varsinaisen korttipelin mainoksena ja opetusvälineenä näkyy selvästi myös latausruuduissa, jotka muistuttelevat sen olemassaolosta aiempaa enemmän. Tällä selittyy myös tämän vuoden version suurempi aloittelijaystävällisyys.

Veteraanipelaajille Magic 2014 välttää pelkän vuosipäivityksen leiman Sealed-pelitilan ansiosta, joskaan sen rajattu korttivalikoima ei salli loputonta määrää erilaisten pakkojen tekoa. Joka tapauksessa hinta–laatu-suhde on kohdillaan sisällön määrään nähden, sillä pelillä on edelleen hintaa vain varsinaisen korttipelin parin lisäkorttipakkauksen verran.

8/10
KehittäjäStainless Games
PeligenretKorttipeli
Pegi-ikärajatK-7
Pegi-merkinnätKauhu, Online
Lisää luettavaa