LEGO Star Wars: The Skywalker Saga -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden toukokuun numerossa 233. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Palikkagalaksin parasta antia

Tähtien sota on pärjännyt videopelirintamalla viime aikoina melko hyvin, vaikka viimeisin elokuvatrilogia jättikin monille huonon maun suuhun. Battlefront II elvytti itsensä surkean julkaisun jäljiltä ja oli todella miellyttävä kokemus ainakin tälle Star Wars -fanille siihen asti, kun Electronic Arts päätti lopettaa pelin tukemisen. Jedi: Fallen Order tarjosi mahtavan seikkailun ja laajensi Tähtien sodan universumia kiinnostavalla ja jännittävällä tavalla. Sekin on kuitenkin tahkottu perusteellisesti läpi jo kauan sitten.

Kuin tilauksesta tähän tilanteeseen saatiin huhtikuussa LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. LEGO-peleissä on käyty Skywalkerien varsin epäonnisen perheen seikkailut jo aiemminkin läpi, mutta Traveller’s Talesin uusin tulokas päivittää koko pelisarjan toimintamallin uuteen muotoon ja tekee sen vieläpä todella toimivasti.

Ulos zoomattu kuvakulma on nyt historiaa, ja kamera on tuotu suoraan pelihahmon taakse. Aiempiin LEGO-peleihin verrattuna muutos lisää mukavasti hallinnan tuntua palikoiden työntelyyn ja taisteluihin. Pelatessa tuntuu kuin olisi itse toiminnan keskellä. Ainakin uudella konsolisukupolvella myös legopalikoiden ja -hahmojen yksityiskohdat erottuvat The Skywalker Sagan lähikuvakulmasta katsellessa erittäin tarkasti.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Pelimaailma on nyt vapaasti tutkittavissa tarinaa kuljettavien pätkien välissä. Jokainen pelialue on kuin iso kyberpalikoita ja salaisuuksia vilisevä hiekkalaatikko, jota pelaaja voi koluta vapaasti haluamillaan hahmoilla. LEGO-peleille tyypilliseen tapaan jotkut pulmat ovat ratkaistavissa vain tiettyjä kykyjä osaavilla hahmoilla, joten alueilla kannattaa vierailla pelailun yhteydessä useaan otteeseen.

The Skywalker Sagan pelaaminen on hauskaa oikeastaan koko ajan. Nautin joka hetkestä, olinpa sitten tarinan keskellä tai tutkimassa aiemmin nähtyjä alueita palikoiden perässä. Pieni risu annettakoon siitä, että kerran välinäytökseen mentäessä ruutu pamahti mustaksi. Äänet kuuluivat ja tekstitys vieri ruudulla, mutta kuvaa ei näkynyt. Peli ei tästä myöskään palautunut välinäytöksen loputtua, joten jouduin käynnistämään sen uudelleen. Seuraavalla kerralla kaikki kuitenkin toimi taas ongelmitta.

Ennen pelin ilmestymistä suhtauduin pelonsekaisin odotuksin luvattuun avaruusaluksilla lentelyyn ja taisteluihin. Ilokseni huomasin kuitenkin nopeasti, että sekin on toteutettu onnistuneesti. Mitään erityisiä temppuja lentäessä ei pysty tekemään, mutta perusohjaus toimii ja jopa Jango Fettin jahtaaminen asteroidikentän läpi oli sulavaa ja miellyttävää. Joskus vihollisalus katoaa taistelun aikana ja sen saaminen tähtäimeen voi olla pienen työn takana, mutta ei toki kävisi järkeenkään, jos vihulaiset vain kiltisti odottaisivat tuusan nuuskaksi räjähtämistä.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

LEGO-peleille ominaiseen tapaan myös The Skywalker Saga tuo oman humoristisen höysteensä lähdemateriaalin tarinaan. Elokuvasaagan tapahtumia värittävät koomiset tilanteet – yleensä hahmojen kaatuilu tai muu töpeksiminen.

Peli kuitenkin huokuu esikuvansa tunnelmaa joka solullaan. Jo ennen aloitusvalikkoa iskee vahva tunne siitä, että nyt pelataan Tähtien sota -peliä. Tekijät selkeästi tuntevat lähdemateriaalinsa, eivätkä planeetatkaan ole tyhjiä areenoita. Ne tuntuvat todellisilta galaksin kolkilta jalankulkijoineen ja askareineen.

Kaiken kaikkiaan The Skywalker Saga on erinomainen lisäys sekä LEGO– että Tähtien sota -pelien listaan. Se ei liimaa konsolin ääreen tuntikausiksi mutta tarjoaa silti todella hauskaa pelaamista juuri niin pitkäksi aikaa kuin on tarpeen

8/10
PeligenretSeikkailu
Pegi-ikärajatK-7
Lisää luettavaa