Keskinkertaisesti käsikonsolilla

Wii U:n kerrassaan erinomainen koko perheen peli Lego City Undercover (Pelaaja 127, 9/10) saa Nintendo 3DS:lle vaatimattoman vastakappaleen, jota ilmankin olisi pärjätty. Lego City Undercover: The Chase Begins on nimittäin kaikin puolin kömpelömpi ja karsitumpi kokonaisuus, josta viihdettä riittää vain satunnaiseksi iloksi.

Julkaisujärjestyksestä huolimatta The Chase Begins kertoo ajasta ennen Wii U -peliä. Poliisi Chase McCain on vasta matkalla sankaristatukseensa, kun hän kohtaa pahamaineisen kelmin Rex Furyn ensimmäistä kertaa. Tarina täyttyy tutuista kasvoista, ja tapahtumapaikka on sama kuin Wii U:lla.

Suurkaupunki kääntyy 3DS:lle hintelästi. Kuvissa ulkoasu on näennäisen mainiota, mutta liikkeessä harhaluulo häviää. Sumuinen, töksähtelevä ja tyhjästä ilmestyvä grafiikka osoittaa, ettei tekijöiden kunnianhimo ole suhteessa käsikonsolin mahdollisuuksiin.

Valitettavasti saman voi myös sanoa tasapaksuista tarinatehtävistä ja valjusta tekemisen laadusta yleensäkin. On lisäksi todella sääli, että huumori on tällä kertaa kuivaa, eikä mukana ole hulvattomia viittauksia populaarikulttuuriin kuin nimeksi. Ja hahmotkin ovat nyt harmillisesti tuppisuita, sillä dialogi käydään läpi pääosin tekstimuodossa.

Isoveljestään poiketen The Chase Begins ei sovellu koko perheen huviksi, vaan kyseessä on lapsille suunnattu, simppeli teos. Se ei silti selitä tason laskua, joka leimaa pelisuunnittelua harmillisesti. Katsoipa kokonaisuutta miten hyvänsä, The Chase Begins paljastuu keskinkertaiseksi toimintaseikkailupeliksi, joka kelpaa vain paremman puutteessa.

5/10
KehittäjäTT Fusion
JulkaisijaNintendo
JulkaisualustatNintendo 3DS
Pegi-ikärajatK-7
Pegi-merkinnätVäkivalta
Lisää luettavaa