Lego Batman 3: Beyond Gotham

Arvostelussa Lego Batman 3: Beyond Gotham - tutulla ja hyväksi todetulla muotilla tehty kevyt legoseikkailu.

7.1.2015 11:37

Yön Ritarin legoinen paluu

Lego-pelit jaksavat viihdyttää vanhempiakin pelaajia kerta toisensa jälkeen huolimatta siitä, että seikkailut on selvästi suunnattu nuoremmalle väestölle. Traveller’s Talesin uusin luomus Lego Batman 3: Beyond Gotham jatkaa suunnilleen siitä, mihin edellinen sarjan osa jäi.

Teräsmiehen arkkivihollinen Brainiac on tehnyt paluun, joten sekä pahisten että hyvisten on yhdistettävä voimansa voittaakseen kaikkia uhkaavan vihollisen. Vaikka peli kantaakin Yön Ritarin nimeä, saadaan siinä seikkailla muidenkin DC Comicsin hahmojen saappaissa. Valinnanvaraa on enemmän kuin runsaasti, sillä ohjattavia sankareita ja veijareita on yhteensä 150.

Perusidea ei ole muuttunut mihinkään. Maailma pitää pelastaa, ja matkan varrella on tuhottava legoista rakennettuja asioita, minkä jälkeen niistä sitten kootaan aseita tai muita seikkailua helpottavia esineitä. Kahakat ovat yllättävän helppoja, sillä vastustajat hajoavat legonpalasiksi parista iskusta. Mikäli oma sankari vahingossa tippuu rotkoon tai saa liian monta nyrkkiä silmään ja potkaisee tyhjää, hän palaa muutaman sekunnin sisällä takaisin areenalle.

”Lego Batman 3 on vinkeällä huumorilla maalattu seikkailu, joka yllätti ensikertalaisen positiivisesti.”

Vaikka peli onkin sinänsä helppo ja suunnattu ehkä nuoremmalle sukupolvelle, tarinaa pelatessa huomaa jäävänsä turhan usein jumiin silmät kysymysmerkkeinä. Välillä kummastellaan, mistä saadaan lisää legonpalasia aseen rakentamiseen, ja toisinaan ihmetellään, miten jokin seinä tuhotaan tai minne seuraavaksi kuuluu mennä.

Hahmot seikkailevat Maassa ja avaruudessa aina Pariisista Yksinäisyyden linnakkeeseen saakka. Sankarit ovat pääosin jakautuneet kahteen tiimiin, joita ohjataan vuorotellen. Hahmojen ja tehtävien välillä vaihtelu rytmittää seikkailua erinomaisesti, eikä meno ala kyllästyttää.

Kun taso on kertaalleen läpäisty, kentästä aukeaa free play -pelimuoto, jossa pelattavan hahmon saa päättää itse. Ohjattavan sankarin voi vaihtaa vapaasti jopa kesken tason. Matkan varrelle on pakostikin jäänyt kultaisia legoja, minikittejä ja sivutehtäviä pelaamatta. Tarinatilassa käy usein niin, että juuri kentän täydelliseen läpäisyyn tarvittava hahmo onkin toisessa tiimissä, joten tasoihin on palattava vapaassa pelimuodossa.

Lego Batman 3: Beyond Gotham on vinkeällä huumorilla maalattu seikkailu, joka yllätti ensikertalaisen positiivisesti. Itse tarinaosuus on tahkottu läpi noin kymmenessä tunnissa, mutta mikäli haluaa saada täydellisen tuloksen, saattaa siinä hyvällä tuurilla vierähtää parikymmentä tuntia. Legoisen seikkailun parissa viettää mielellään illan tai muutaman.

6/10

Lego Batman 3: Beyond Gotham on tutulla ja hyväksi todetulla muotilla tehty kevyt legoseikkailu.

Daniela Wnuk

6/10
KehittäjäTT Games
JulkaisijaWarner Bros.
PeligenretSeikkailu
Pegi-ikärajatK-7
Pegi-merkinnätKauhu, Väkivalta
Lisää luettavaa