L.A. Noire (PS4, Xbox One)

L.A. Noiren uusintajulkaisu on uudistuksista huolimatta visuaalisesti ja pelillisesti vanhentunut etsiväseikkailu.

15.2.2018 10:05

4K-naamanvääntelyä

Kuusivuotiaasta L.A. Noiresta väännettiin yllättäen uusi versio nykyiselle konsolisukupolvelle. Australialaisen Team Bondin ainoaksi julkaisuksi jäänyt etsiväseikkailu on saanut pintaansa uutta maalia, mutta sisältö on tuttua tavaraa.

Passipoliisista etsiväkaartiin ylenevän Cole Phelpsin uraa seuraavan L.A. Noiren vaikuttavinta antia ovat edelleen näyttävät kasvoanimaatiot, jotka ovat keskipisteessä pelin kuulusteluissa. Kuulusteluihin on tehty pieni mutta tärkeä muutos. Alkuperäisessä pelissä oikukas Cole uhkaili haastateltavaansa pienestäkin epäilyksen häivähdyksestä. Nyt vaihtoehdoiksi tarjotaan selkeämmät hyvä poliisi, paha poliisi ja syyttäminen, jotka kuvaavat paremmin etsivän reaktioita.

Teknisesti L.A. Noiren ikä näkyy selvästi myös uusioversiossa. Uusitut valaistukset ja kuvakulmat sekä 4K-resoluution tuoma terävyys eivät korvaa vanhentunutta teknologiaa. Tekstuurit ovat monin paikoin suttuisia ja Los Angelesin ympäristöt kaukana nykypäivän tasosta.

Nykypeleihin tottuneena L.A. Noire on myös pelillisesti karu kokemus. Rikospaikkatutkinta koostuu kaikkien käsiin tarttuvien esineiden pyörittelystä, ja tutkimukset etenevät raiteillaan kohtaamisesta toiseen. Päättelykyvyn sijaan rikosten ratkaiseminen perustuu pääasiassa hienovaraiseen arvailuun myötäilyn ja kovistelun välillä.

L.A. Noire on edelleen kokemisen arvoinen peli, vaikka kuusi vuotta teknologista kehitystä saavatkin pelin tuntumaan yllättävän vanhentuneelta. Teräväpiirtoversion 40 euron hinta on kuitenkin kovin suolainen kustannus, vaikka rahan vastineeksi saakin reilut parikymmentä tuntia pelattavaa.

7/10
JulkaisijaRockstar Games
PeligenretSeikkailu, Toiminta
Pegi-ikärajatK-18
Pegi-merkinnätKiroilu, Väkivalta
Lisää luettavaa