Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue

Kingdom Hearts HD 2.8 on köyhin kaikista Kingdom Hearts -kokoelmista. Sen hankintaa kannattaa harkita ensisijaisesti Dream Drop Distancen takia.

6.2.2017 11:50

Kolmosen ontuva esiaskel

Kingdom Hearts III:lla ei ole vieläkään edes summittaista julkaisuaikaa, joten Square Enix on päätynyt saattelemaan maailmaan vielä yhden erilaisia Kingdom Hearts -tuotteita yhteen kasaavan kokoelmapaketin. Nimihirviö Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue onkin erikoisin niistä kaikista, sillä kaikki sen sisältö kiusoittelee seuraavan suuren Kingdom Hearts -pelin tapahtumilla tavalla jos toisella.

Päätuotetta Final Chapter Prologuessa edustaa Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distancen teräväpiirtoversio. Alun perin 3DS:lle kehitetty peli on käännetty muutamia verkko-ominaisuuksiaan lukuun ottamatta toimimaan täysin PlayStation 4:llä, ja tietysti meno on nyt myös aiempaa terävämmän näköistä. Peliä pelaakin mielellään isolta ruudulta ja kunnon kotikonsoliohjaimella, sillä liikkumismahdollisuuksiltaan kyseessä on vauhdikkain Kingdom Hearts -peli tähän asti.

Dream Drop Distancen käsikonsolijuuret paistavat kuitenkin läpi PS4:llä pelatessa, sillä sen yleinen rytmitys ja toiminnan tempo on selvästi suunniteltu 3DS:ää ajatellen. Pelaamisesta puuttuu näin ollen samanlainen tyydyttävyyden tunne kuin mitä isommat sarjan osat ovat kyenneet tarjoamaan, vaikka pohjimmiltaan avainmiekan heiluttelu on edelleen kyllä hauskaa. Kenttäsuunnittelukin on Dream Drop Distancessa kiehtovampaa kuin useassa muussa sarjan osassa.

Kotikonsolitason toimintaa on luvassa enemmän Kingdom Hearts 0.2 Birth by Sleep – A Fragmentary Passagessa. Kyseessä on Kingdom Hearts III:n elementeistä rakennettu noin parituntinen seikkailu, joka kertoo, mitä Birth by Sleep -pelin sankari Aqua teki ensimmäisen Kingdom Hearts -pelin aikoihin. Periaatteessa se on siis nähtävissä Kingdom Hearts III:n eräänlaisena esinäytöksenä.

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue -arvostelu

”Päätuotetta Final Chapter Prologuessa edustaa Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distancen teräväpiirtoversio.”

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue -arvostelu

Kovin suuria ei A Fragmentary Passagelta kannata odottaa tarinallisesti, sillä sen keskeisin käänne ei tunnu juuri tuovan mitään tarpeellista uutta sarjaan. Eniten sillä on annettavaa pelillisesti, ja joillekin A Fragmentary Passage saattaakin toimia hyvänä lääkkeenä Kingdom Hearts III:n odotteluun. Kovin Kingdom Hearts II -henkinen kokemus aiheutti minussa kuitenkin enemmän huolta kuin innostusta. A Fragmentary Passagea on kyllä hauska pelata, mutta samalla siitä puuttuu yllätyksellisyys, eikä se anna vielä erityisen varmaa kuvaa siitä, että sarja olisi Kingdom Hearts III:n myötä kehittymässä millään merkityksellisellä tavalla eteenpäin.

Surkein esitys kokoelmassa on noin tunnin pituinen animaatioelokuva Kingdom Hearts χ Back Cover. Leffa taustoittaa hieman sarjan mystisen Keyblade War -tapahtuman syntyä, mutta se tekee sen tarkoituksella niin epämääräisesti, että katsominen saa lähinnä raivon ja itkun partaalle. Erityisesti looginen ajattelu kannattaa Back Coveria katsoessa unohtaa, jos omaa mielenterveyttään sattuu yhtään arvostamaan.

Kaikista mahdollisista pelaajista Kingdom Hearts HD 2.8 sopii parhaiten sarjan faneille, jotka ovat syystä jos toisesta missanneet Dream Drop Distancen. Pelin tapahtumilla on eniten merkityksellistä vaikutusta Kingdom Hearts III:een, ja siitä irtoaa helposti puuhasteltavaa muutamaksi kymmeneksi tunniksi. Muut kokoelman sisällöstä ovat lähinnä ekstraa, jolla ei ole paljoa tarjottavaa edes kovimmille faneille. Kingdom Hearts -noviisien kannattaa sitä vastoin suunnata katseensa muihin kokoelmapaketteihin, kuten vaikkapa maaliskuussa PS4:lle saapuvaan Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIXiin.

7/10

Kingdom Hearts HD 2.8 on köyhin kaikista Kingdom Hearts -kokoelmista. Sen hankintaa kannattaa harkita ensisijaisesti Dream Drop Distancen takia.

Panu Saarenoja

7/10
KehittäjäSquare Enix
JulkaisijaSquare Enix
JulkaisualustatSony PlayStation 4
Pegi-ikärajatK-12
Pegi-merkinnätVäkivalta
Lisää luettavaa