He-Man: The Most Powerful Game in the Universe

Simppeli, mutta laadukkaasti toteutettu ja hyvin viimeistelty toimintatasoloikkapeli.

4.1.2013 11:33

Takavuosien sankarin paluu

1980-luvun supersankari He-Man tekee paluun The Most Powerful Game in the Universe -nimeä kantavassa iOS-pelissä. Kasuaalipeleistään tunnetun Chillingon julkaisema peli yhdistelee perinteistä 2D-tasoloikkaa ja kevyttä toimintaa suhteellisen onnistuneesti.

Taistelu Skeletoria vastaan etenee lyhyissä pätkissä, ja peli on jaettu noin pariinkymmeneen kenttään, joista löytyy mukavasti vaihtelua erilaisten ympäristöjen ja vihollisten muodossa. Aitoa retrohenkeä mukaillen joukossa on myös muutama pomotaistelu. Jokaisen kentän jälkeen pelaaja voi ostaa päivityksiä He-Manin kykyihin joko oikealla rahalla tai hitaasti kertyvillä pisteillä. Jos haluaa avata kaikki kyvyt pelkästään peliä pelaamalla, saa varautua tahkoamaan samoja kenttiä useaan kertaan.

Ohjaus tuntuu hiotulta ja pelaaminen luonnolliselta. Ruudun vasemmalla puolella liikutetaan hahmoa sivuttain, ja oikealla puoliskolla puolestaan hyökätään vihollisten kimppuun näpäyttämällä ruutua tai hypätään liikuttamalla sormea ylöspäin. Ohjaus toimii yllättävän hyvin, eikä turhia virheliikkeitä pääse syntymään.

Pelistä on tehty helposti lähestyttävä, joten taistelumekaniikka on kykyjen päivityksistä huolimatta ehkä hiukan turhankin yksinkertainen – peli ei tarjoa juurikaan haastetta kokeneemmille pelaajille. Tästä huolimatta kyseessä on hyvin viimeistelty ja melko viihdyttävä retrohenkinen toimintatasoloikka. Pelattavaa olisi tosin saanut olla hiukan lisääkin, sillä nyt kampanja on nopeasti läpäisty.

7/10
KehittäjäGlitchsoft
JulkaisijaChillingo
PeligenretTasohyppely
JulkaisualustatApple iPad, Apple iPhone
Pegi-ikärajatK-12
Lisää luettavaa