Paluu kultaiselle 90-luvulle

Rockstar jatkaa mainiota Grand Thef Auto -mobiilikäännösten sarjaansa alun perin PlayStation 2:lle jo lähes kymmenen vuotta sitten ilmestyneellä San Andreaksella. Paranneltu ulkoasu ja alustan huomioiva pelattavuus tuovat pelin miellyttävästi tälle vuosikymmenelle pysyen kuitenkin uskollisena alkuperäiselle julkaisulle. Vahvasti ajan henkeä uhkuva teos on mukavan näköinen, sillä huomiota on kiinnitetty etenkin yksityiskohtiin ja piirtoetäisyyteen.

CJ:n saappaisiin hypätään aivan kuten alkuperäisessäkin pelissä. Hahmo palaa kotikulmilleen vuosien poissaolon jälkeen ja huomaa, että vanhalla jengillä ei ihan suksi luista, ja tarinassa seurataankin CJ:n pyristelyä kohti parempaa huomista. Kyseessä on täysi pelielämys valtavine alueineen, sivutehtävineen ja jopa radiokanavineen.

Pääjuoni ei millään tapaa rajaa sivuaktiviteettien suorittamista, ja tekemistä tästä uskomattomasta hiekkalaatikosta löytyy valtaisat määrät. Peli mahdollistaakin muutaman tunnin juonivetoisen maratonin siinä missä nopeat minipelisessiotkin.

Mobiilikäytön helpottamiseksi on ohjauksessa ja painikkeiden asettelussa runsaasti valinnan varaa. Peli on kohtalaisen haastava ohjattavuudeltaan, ja esimerkiksi kameran käyttö on monissa paikoissa lähes mahdotonta. Pienellä totuttelulla hahmoa liikuttelee kohtalaisen juohevasti, mutta myös manuaalisten lisäohjainten tuki löytyy sitä kaipaavalle.

Rekisteröityminen Rockstar Social Clubiin takaa pelaajalle kaksi pilvitallennuspaikkaa, joten tallennuksien äkillisestä katoamisesta ei siis ole pelkoa. 5,99 euron hinta ei nostalgikolle ole turhan suuri sijoitus, ja uusille pelaajille mobiiliversio ei välttämättä ole huono vaihtoehto – tämän halvemmalla ei täyttä peliä tässä laajuudessa saa mistään.

8/10
KehittäjäRockstar
JulkaisijaRockstar
PeligenretToiminta
JulkaisualustatApple iPad, Apple iPhone
Pegi-ikärajatK-18
Pegi-merkinnätHuumeet, Kiroilu, Väkivalta
Lisää luettavaa